Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Merrill Lynch για Coca-Cola 3Ε: ”Don’t Panic”

Διατηρεί τη σύσταση ”αγορά” και τιμή-στόχο στα 24 ευρώ η Merrill Lynch για τη μετοχή της Coca-Cola 3Ε, σε έκθεσή της με ημερομηνία 4/5 και τίτλο ”Don’t Panic”, όπου αναφέρεται σε μια σειρά αρνητικών παραγόντων που αναμένεται να επηρεάσουν τα αποτελέσματα της εταιρίας.

Merrill Lynch για Coca-Cola 3Ε: ”Don’t Panic”
Διατηρεί τη σύσταση ”αγορά” και τιμή-στόχο στα 24 ευρώ η Merrill Lynch για τη μετοχή της Coca-Cola 3Ε, σε έκθεσή της με ημερομηνία 4/5 και τίτλο ”Don’t Panic” (Μην πανικοβάλλεστε), όπου αναφέρεται σε μια σειρά αρνητικών παραγόντων που αναμένεται να επηρεάσουν τα αποτελέσματα τριμήνου της εταιρίας.

O διεθνής οίκος επισημαίνει την ύπαρξη μιας σειράς αρνητικών παραγόντων που αναμένεται να επηρεάσουν αρνητικά τα αποτελέσματα τριμήνου της ελληνικής εταιρίας, τα οποία δημοσιεύονται την Πέμπτη 12 Μαΐου.

Ειδικότερα, όπως εξηγεί η Merrill Lynch, το πρώτο τρίμηνο του 2005 έχει λιγότερες ημέρες από την αντίστοιχη περίοδο του 2004, γεγονός που αναμένεται να ”αφαιρέσει” 3,5% από τις πωλήσεις και τους τζίρους της εταιρίας.

Επίσης, η πολιτική της Coca-Cola για αγορά των πρώτων υλών 6-9 μήνες μπροστά σημαίνει ότι ο όμιλος θα ”αισθανθεί” μόλις τώρα την ενίσχυση του κόστους συσκευασίας που παρατηρήθηκε το 2004. Η Merrill Lynch εκτιμά ότι η αύξηση του κόστους θα περιορίσει την ενίσχυση των περιθωρίων κερδοφορίας της εταιρίας για το 2005.

Ακόμη περιμένει αύξηση των πωλήσεων κατά 1,9% και ενίσχυση των EBITDA κατά 2% στο πρώτο τρίμηνο του 2005, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Ως εκ τούτου, διατηρεί τη σύσταση ”buy” και την τιμή-στόχο των 24 ευρώ, που αφήνει περιθώρια ανοδικής κίνησης 14% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της Τρίτης στα 21,04 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v