Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Marfin για το deal της ΔΕΗ στη Βουλγαρία

”Κίνηση χαμηλού επενδυτικού κινδύνου” χαρακτηρίζει η Marfin Analysis την απόκτηση από τη ΔΕΗ της μονάδας ηλεκτρικής ενέργειας ”Bobov Dol”, ενώ επισημαίνει πως η διοίκηση της Επιχείρησης τη διαβεβαιώσε πως δεν θα χρειαστούν σημαντικές μελλοντικές επενδύσεις στη βουλγαρική μονάδα.

Η Marfin για το deal της ΔΕΗ στη Βουλγαρία
”Κίνηση χαμηλού επενδυτικού κινδύνου” χαρακτηρίζει η Marfin Analysis την απόκτηση από τη ΔΕΗ της βουλγαρικής μονάδας ηλεκτρικής ενέργειας ”Bobov Dol”.

Υπενθυμίζεται πως η ΔΕΗ απέκτησε τη βουλγαρική μονάδα ύστερα από σχετικό διαγωνισμό έναντι τιμήματος 74 εκατ. ευρώ.

Η χρηματιστηριακή στο πρωινό της report με ημερομηνία 3 Μαΐου 2005 αναφέρεται σε δημοσιεύματα του Τύπου, σύμφωνα με τα οποία η ∆ΕΗ θα χρειαστεί να προβεί σε σηµαντικές επενδύσεις στην εξαγορασθείσα

λιγνιτική µονάδα ”Bobov Dol”.

Επισημαίνει, όμως, πως η διοίκηση της Επιχείρησης τη διαβεβαίωσε πως δεν θα χρειαστούν σημαντικές μελλοντικές επενδύσεις.

Εκτός αυτού η χρηματιστηριακή εξηγεί πως η κίνηση της ΔΕΗ είναι ”χαμηλού επενδυτικού κινδύνου” επειδή το τίμημα κρίνεται λογικό, η ζήτηση στη Βουλγαρία αναμένεται να συνεχίσει να ενισχύεται με ταχείς ρυθμούς, αλλά και λόγω του ότι αναμένονται οφέλη από τη διαχείριση εισαγωγών/εξαγωγών μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v