Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγνατία: Θετική για τραπεζικές μετοχές

Θετική παραμένει για τις τράπεζες η Εγνατία Finance, η οποία στο εβδομαδιαίο της report επισημαίνει την ανάγκη που υπάρχει στην εγχώρια αγορά για φρέσκους καταλύτες ώστε να ανανεωθεί το ενδιαφέρον των επενδυτών. Ξεχωρίζει τις μετοχές των Εθνικής, Alpha, Πειραιώς και Eurobank. Τα περιθώρια ανόδου που διακρίνει.

Εγνατία: Θετική για τραπεζικές μετοχές
Θετική παραμένει για τις τράπεζες η Εγνατία Finance, η οποία στο εβδομαδιαίο της report επισημαίνει την ανάγκη που υπάρχει στην εγχώρια αγορά για φρέσκους καταλύτες ώστε να ανανεωθεί το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Ειδικότερα και όσον αφορά στις τράπεζες, η χρηματιστηριακή εμμένει στη θετική της στάση λόγω των ”ευνοϊκών” θεμελιωδών μεγεθών τους, ενώ παράλληλα συμπληρώνει πως η πρόσφατη διόρθωση έχει δημιουργήσει και ορισμένες ”ευκαιρίες”.

Η λίστα με τις προτεινόμενες τραπεζικές μετοχές της χρηματιστηριακής περιλαμβάνει τους τίτλους των Εθνικής (για την οποία διακρίνει περιθώριο ανόδου 25%), Alpha Bank (περιθώριο ανόδου 28,7%), Τράπεζα Πειραιώς (περιθώριο ανόδου 34,7%) και EFG Eurobank (περιθώριο ανόδου 25,6%).

Στη συνεδρίαση της Μ. Πέμπτης 28 Απριλίου η μετοχή της Εθνικής έκλεισε στα 26,08 ευρώ, της Alpha Bank στα 25,02 ευρώ, της Πειραιώς στα 13,14 και της Eurobank στα 23,48 ευρώ.

Επίσης, η Εγνατία Finance διακρίνει αξία στη μετοχή της Cosmote (για την οποία προβλέπει περιθώριο ανόδου 12,2%), αλλά και στη μετοχή του ΟΤΕ (περιθώριο 9,7%), οι οποίες είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος εδώ και δύο εβδομάδες προσφέροντας στήριξη στο σύνολο της αγοράς.

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως στο focus list της περιλαμβάνονται οι μετοχές των ΔΕΗ, Τιτάν, Coca-Cola 3Ε, ΚΑΕ, Intracom, Folli Follie, Jumbo, Hyatt, Νίκας, ΜΕΤΚΑ, Μυτιληναίου, Μαΐλλη, Frigoglass, Γρ. Σαράντη, Notos Com και Φουρλή.

Εκτιμά πάντως πως οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής, καθώς χρειάζονται νέους καταλύτες προτού υιοθετήσουν μια περισσότερο ”επιθετική” στάση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v