Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΧΑΕ: Υψηλότερη τιμή-στόχος στα 8,6 ευρώ από Π&Κ

Σε αναπροσαρμογή της τιμής-στόχου για τη μετοχή της ΕΧΑΕ στα 8,6 ευρώ, από τα 7,85 ευρώ, διατηρώντας τη σύσταση ”equalweight” προχώρησε η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ σε ανάλυσή της με ημερομηνία 26/4/42005 και τίτλο ”Πλήρως αποτιμημένη στα τρέχοντα επίπεδα”. Πώς σχολιάζει την πλεονάζουσα ρευστότητα.

ΕΧΑΕ: Υψηλότερη τιμή-στόχος στα 8,6 ευρώ από Π&Κ
Σε αναπροσαρμογή της τιμής-στόχου για τη μετοχή της ΕΧΑΕ στα 8,6 ευρώ, από τα 7,85 ευρώ, διατηρώντας τη σύσταση ”equalweight” προχώρησε η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ σε ανάλυσή της με ημερομηνία 26 Απριλίου και τίτλο ”Πλήρως αποτιμημένη στα τρέχοντα επίπεδα”.

Η μετοχή της ΕΧΑΕ έκλεισε χθες, 26 Απριλίου 2005, στα 8,76 ευρώ.

Όπως εξηγεί η χρηματιστηριακή, η ανοδική αναπροσαρμογή της τιμής-στόχου περιλαμβάνει εκτίμηση για ενίσχυση 27% στον ημερήσιο όγκο συναλλαγών του 2005, με οριακά χαμηλότερα λειτουργικά κόστη.

Συμπληρώνει, παράλληλα, πως η τιμή-στόχος περιλαμβάνει την επιστροφή κεφαλαίου των 2,25 ευρώ, αλλά και τη διανομή μερίσματος για τη χρήση του 2004.

Επιπλέον η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ εντοπίζει και τους ”καταλύτες” εκείνους που θα επηρεάσουν την πορεία της ΕΧΑΕ.

Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή αναφέρεται στην εφαρμογή χρεώσεων για υπηρεσίες που προσφέρονταν δωρεάν, αλλά και στο γεγονός ότι η ΕΧΑΕ παράλληλα προχωράει στη μείωση ορισμένων τιμολογίων με στόχο να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της έναντι άλλων χρηματιστηρίων.

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή επισημαίνει και την επανεπένδυση της πλεονάζουσας ρευστότητας που διαθέτει η ΕΧΑΕ, η οποία έχει συσσωρευτεί για περισσότερο από 5 χρόνια, οδηγώντας σε σημαντική μείωση στις αποδόσεις των μετόχων.

Σε αυτό το πλαίσιο σημειώνει πως θα επιθυμούσε να δει την ΕΧΑΕ να επιστρέφει σημαντικό μέρος από τα 160 εκατ. ευρώ που ακόμα διαθέτει.

Εξάλλου, η χρηματιστηριακή εντοπίζει ως καταλύτη και τις συνέργειες με άλλα γειτονικά χρηματιστήρια, οι οποίες και θα μπορέσουν να ενισχύσουν αποδοτικά τα έσοδα της ΕΧΑΕ, αν και εκτιμά πως είναι πολύ νωρίς ώστε να αποτιμήσει κάποιος πλήρως ανάλογη κίνηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v