Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Morgan Stanley: Νέες τιμές-στόχοι για ΟΤΕ-Cosmote

Σε αύξηση των τιμών-στόχων για τις μετοχές τόσο του ΟΤΕ (στα 17,10 ευρώ από τα 16,30 ευρώ) όσο και της Cosmote (στα 16,10 ευρώ από τα 15,30 ευρώ) προχώρησε η Morgan Stanley σε έκθεσή της με ημερομηνία 25 Απριλίου, λόγω της μεταβίβασης της Cosmofon και της Globul από τον ΟΤΕ στην Cosmote. Οι εκτιμήσεις της CSFB για την ενίσχυση του ποσοστού του ΟΤΕ στην Cosmote.

Morgan Stanley: Νέες τιμές-στόχοι για ΟΤΕ-Cosmote
Υψηλότερα έθεσε τον πήχη για τις μετοχές των ΟΤΕ και Cosmote η Morgan Stanley σε ανάλυσή της με ημερομηνία 25 Απριλίου 2005.

Ειδικότερα, ο ξένος οίκος αύξησε την τιμή-στόχο για τη μετοχή του ΟΤΕ στα 17,10 ευρώ, από τα 16,30 ευρώ, διατηρώντας τη σύσταση ”overweight”.

Την ίδια στιγμή η Morgan Stanley αναθεώρησε ανοδικά την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Cosmote στα 16,10 ευρώ από τα 15,30 ευρώ, διατηρώντας τη σύσταση ”equalweight”.

Η μετοχή του ΟΤΕ έκλεισε χθες (25 Απριλίου) στα 14,52 ευρώ και της Cosmote στα 14,32 ευρώ.

Όπως αναφέρει η Morgan Stanley, η νέα τιμή-στόχος για τη μετοχή του ΟΤΕ υποδηλώνει περιθώριο ανόδου της τάξης του 18%, ενώ για τη μετοχή της Cosmote υποδηλώνει περιθώριο ανόδου 10%.

Ο ξένος οίκος εξηγεί πως προχώρησε σε αναβάθμιση των μοντέλων αποτίμησης για τις δυο εταιρίες, ώστε να αποτυπώσει τη μεταφορά των παγίων ενεργητικού των θυγατρικών του ΟΤΕ Globul και Cosmofon στην Cosmote.

Συμπληρώνει δε πως η συναλλαγή είναι θετική και για τις δυο εταιρίες. Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την Cosmote, εκτιμά πως βελτιώνει την κεφαλαιουχική της δομή, μειώνοντας το κόστος της χρηματοδότησης και αυξάνοντας παράλληλα την αποτίμησή της.

Σε αυτό το πλαίσιο συμπληρώνει πως οποιαδήποτε ενίσχυση στην αποτίμηση της Cosmote αυξάνει αυτομάτως και την αποτίμηση του ΟΤΕ (λόγω της κατά 64% συμμετοχής του).

Πάντως η Morgan Stanley επισημαίνει πως παρά το γεγονός ότι οι μετοχές και των δυο εταιριών διαθέτουν ”καλό” περιθώριο ανόδου, προτιμά τη μετοχή του ΟΤΕ, καθώς διακρίνει χαμηλότερο ρίσκο όσον αφορά στην ιδιοκτησιακή του διάρθρωση.

Για την Cosmote διακρίνει κινδύνους όσον αφορά στα δικαιώματα μειοψηφίας από την περαιτέρω εμπλοκή της στις νέες αγορές, όπως αυτή της Ρουμανίας, αλλά και τον κίνδυνο της συγχώνευσης από τη μητρική της, ΟΤΕ.

---Η CSFB για την αύξηση του ποσοστού του ΟΤΕ στην Cosmote

Στις κινήσεις απόκτησης ποσοστού της Cosmote αναφέρεται σημερινό flash note της CSFB, υπολογίζοντας ότι τον Απρίλιο ο ΟΤΕ επένδυσε περίπου 216 εκατ. ευρώ στην Cosmote.

Η CSFB προβλέπει ότι ο Οργανισμός είναι μάλλον απίθανο να επιδιώξει την πλήρη εξαγορά των μειοψηφιών της Cosmote βραχυπρόθεσμα.

”Ωστόσο”, συμπληρώνει η CSFB, ”εκτιμάμε ότι μόλις η αναδιάρθρωση στην σταθερή τηλεφωνία ολοκληρωθεί, ο ΟΤΕ είναι πιθανό να αυξήσει περαιτέρω τη συμμετοχή του στην Cosmote προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στις ισχυρές της ταμειακές ροές και να αντισταθμίσει την υποκατάσταση της σταθερής τηλεφωνία από την κινητή”.

Η σύσταση για τον ΟΤΕ διατηρείται ”outperform” και η τιμή στόχος στα 15 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v