Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Oι 9+23 ”επιλογές” των Marfin και Εγνατία

Tις ”κορυφαίες επιλογές” και τους τίτλους στους οποίους ”αναγνωρίζουν αξία” παρουσιάζουν, μεταξύ άλλων, η Marfin Analysis και η Εγνατία Finance αντίστοιχα στα εβδομαδιαία report τους με ημερομηνία 25 Απριλίου.

Oι 9+23 ”επιλογές” των Marfin και Εγνατία
Tις ”κορυφαίες επιλογές” και τους τίτλους στους οποίους ”αναγνωρίζουν αξία” παρουσιάζουν, μεταξύ άλλων, η Marfin Analysis και η Εγνατία Finance αντίστοιχα στα εβδομαδιαία report τους με ημερομηνία 25 Απριλίου.

Αναλυτικότερα η Marfin Analysis με σύσταση ”outperform” ξεχωρίζει ως ”top picks” τις εξής 9 μετοχές: Εθνική Τράπεζα (τιμή - στόχος 30,7 ευρώ), Τιτάν (27 ευρώ), Cosmote (16 ευρώ), Folli Follie (26,5 ευρώ), Γερμανός (26 ευρώ), Μυτιληναίος (12,1 ευρώ), ΜΕΤΚΑ (7,2 ευρώ), Μαίλλης (5 ευρώ) και Frigoglass (5,2 ευρώ).

Παράλληλα, στο εβδομαδιαίο report η Marfin Analysis επισημαίνει πως το ενδιαφέρον της αγοράς θα επικεντρωθεί στις ετήσιες γενικές συνελεύσεις των εταιριών και τις ανακοινώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα αυτό.

Επιπλέον, επισημαίνει ότι οι επενδυτές θα εστιάσουν την προσοχή τους στα μεγέθη ευρωπαϊκών και αμερικανικών επιχειρήσεων, δεδομένο που ίσως οδηγήσει σε περαιτέρω διακυμάνσεις στο ΧΑ, ανάλογες με αυτές που βίωσε την προηγούμενη εβδομάδα.

Η Χρηματιστηριακή αποδίδει σε σημαντικό βαθμό την μεταβλητότητα της Σοφοκλέους της προηγούμενης εβδομάδας στην διακύμανση των διεθνών αγορών, ενώ επισημαίνει πως την τρέχουσα εβδομάδα 161 εισηγμένες εταιρίες στον S&P 500 και 7 στο Dow Jones ανακοινώνουν αποτελέσματα α΄ τριμήνου.

Aπό την πλευρά της η Εγνατία Finance στο εβδομαδιαίο της report ”αναγνωρίζει αξία” σε 23 μετοχές και συγκεκριμένα σε: Αlpha Bank (σύσταση Βuy) , Eθνική Τράπεζα (Buy), Eurobank (Buy), Tράπεζα Πειραιώς (Buy), Cosmote (Buy), OTE (Accumulate), ΔΕΗ (Accumulate), Τιτάν (Accumulate), 3Ε(Accumulate), ΚΑΕ (Buy), Intracom (Buy), Folli Follie (Buy), Jumbo (Accumulate), Hyatt (Accumulate), Νίκας (Buy) και METKA (Buy).

Η ”λίστα” περιλαμβάνει επίσης τους τίτλους: Μυτιληναίος (Buy), Μαίλλης (Buy), Frigoglass (Buy), Attica (Buy), Σαράντης (Buy), Νotos Com (Accumulate), Πετζετάκις (Buy) και Fourlis (Accumulate).

Εξάλλου, στο εβδομαδιαίο της report η Εγνατία Finance σημειώνει πως οι εξελίξεις γύρω από το Ασφαλιστικό των τραπεζών αφενός και αφετέρου γύρω από τις ιδιωτικοποιήσεις ενδέχεται να προσδώσουν νέο έναυσμα στην αγορά, οδηγώντας δυναμικά τον Γενικό Δείκτη στο άνω εύρος της πρόσφατης διακύμανσής του.

Επίσης, η χρηματιστηριακή σημειώνει πως οι διεθνείς εξελίξεις θα συνεχίσουν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της τάσης στη Σοφοκλέους την τρέχουσα εβδομάδα, δεδομένης της ενισχυμένης παρουσίας των ξένων θεσμικών επενδυτών.

Η Εγνατία Finance υπενθυμίζει πως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έδωσε μια παράταση ενός μήνα για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου με βάση τα ΔΛΠ, επισημαίνοντας πως οι τράπεζες έχουν ήδη δημοσιοποιήσει τις ημερομηνίες ανακοίνωσης των μεγεθών, συμπληρώνοντας πως θα τις τηρήσουν.

Η Eurobank θα ανακοινώσει τα αποτελέσματά της στις 19 Μαΐου, η Alpha Bank στις 25 Μαΐου και η Τράπεζα Πειραιώς στις 26 Μαΐου.

Οι Εθνική και Εμπορική δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιήσει τις σχετικές ημερομηνίες, ενώ η Εγνατία Finance συμπληρώνει πως δεν θα αποτελέσει έκπληξη εάν η Εμπορική ανακοινώσει τα μεγέθη πρώτου τριμήνου τον Ιούνιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v