Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Cosmote: Στα 16,5 ευρώ η τιμή-στόχος από Εγνατία

Την τιμή-στόχο των 16,5 ευρώ και τη σύσταση ”αγορά” διατηρεί για την Cosmote η Εγνατία Finance σε έκθεσή της (25/4/2005), ενώ στο εβδομαδιαίο της report αναφέρει πως οι εξελίξεις γύρω από το Ασφαλιστικό και τις ιδιωτικοποιήσεις ενδέχεται να οδηγήσουν τον ΓΔ στο άνω εύρος της πρόσφατης διακύμανσής του.

Cosmote: Στα 16,5 ευρώ η τιμή-στόχος από Εγνατία
Την τιμή-στόχο των 16,5 ευρώ και τη σύσταση ”αγορά” διατηρεί για την Cosmote η Εγνατία Finance σε έκθεσή της με ημερομηνία 25 Απριλίου 2005 και τίτλο ”Τώρα που το ρίσκο απομακρύνθηκε”.

Λόγω των ανησυχιών και των φημών που αφορούσαν στην πιθανότητα καταβολής αυξημένου τιμήματος για την απόκτηση των δραστηριοτήτων κινητής τηλεφωνίας του ΟΤΕ στη Βουλγαρία και την ΠΓΔΜ, αλλά και λόγω του σεναρίου βάσει του οποίου ο ΟΤΕ θα προχωρούσε σε αναγκαστική συγχώνευση με την Cosmote, η μετοχή της τελευταίας πιέστηκε πρόσφατα, αναφέρει η Εγνατία Finance.

”Πλέον δεν τίθεται τέτοιο θέμα και έτσι διατηρούμε τη σύσταση για ”αγορά”, αναφέρει η χρηματιστηριακή.

Η αποτίμηση των δύο εταιριών περίπου στα 700-800 εκατ. ευρώ αναμενόταν από την αγορά, μπορεί να θεωρηθεί δίκαιη δεδομένων των προοπτικών ανάπτυξης των δύο εταιριών και δεν αναμένεται να προκαλέσει έκπληξη, επισημαίνει η Εγνατία.

Εξάλλου, στο εβδομαδιαίο της report η Εγνατία Finance σημειώνει πως οι εξελίξεις γύρω από το Ασφαλιστικό των τραπεζών αφενός και αφετέρου γύρω από τις ιδιωτικοποιήσεις ενδέχεται να προσδώσουν νέο έναυσμα στην αγορά, οδηγώντας δυναμικά τον Γενικό Δείκτη στο άνω εύρος της πρόσφατης διακύμανσής του.

Επίσης, η χρηματιστηριακή σημειώνει πως οι διεθνείς εξελίξεις θα συνεχίσουν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της τάσης στη Σοφοκλέους την τρέχουσα εβδομάδα, δεδομένης της ενισχυμένης παρουσίας των ξένων θεσμικών επενδυτών.

Η Εγνατία Finance υπενθυμίζει πως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έδωσε μια παράταση ενός μήνα για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου με βάση τα ΔΛΠ, επισημαίνοντας πως οι τράπεζες έχουν ήδη δημοσιοποιήσει τις ημερομηνίες ανακοίνωσης των μεγεθών, συμπληρώνοντας πως θα τις τηρήσουν.

Η Eurobank θα ανακοινώσει τα αποτελέσματά της στις 19 Μαΐου, η Alpha Bank στις 25 Μαΐου και η Τράπεζα Πειραιώς στις 26 Μαΐου.

Οι Εθνική και Εμπορική δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιήσει τις σχετικές ημερομηνίες, ενώ η Εγνατία Finance συμπληρώνει πως δεν θα αποτελέσει έκπληξη εάν η Εμπορική ανακοινώσει τα μεγέθη πρώτου τριμήνου τον Ιούνιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v