Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ολο το νομοσχέδιο για την Κεφαλαιαγορά

Δημιουργία τριών αγορών, αλλαγές στην εισαγωγή των νέων εταιριών, αλλά και πενταετή ευθύνη των αναδόχων έναντι του επενδυτικού κοινού προβλέπει μεταξύ άλλων το πολυνομοσχέδιο που επεξεργάζεται την περίοδο αυτή η Κεφαλαιαγορά. Τι αλλάζει για Εταιρίες Επενδύσεων - ΕΛΔΕ. Δείτε το πλήρες κείμενο του νομοσχεδίου.

Ολο το νομοσχέδιο για την Κεφαλαιαγορά
Το πλήρες κείμενο του νομοσχεδίου της Κεφαλαιαγοράς με τίτλο ”Προϋποθέσεις εισαγωγής κινητών αξιών σε οργανωμένες αγορές, ανεξαρτησία της Επιτρποπής Κεφαλαιαγοράς, Εταιρίες Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου, Ανώνυμες Εταιρίες Επενδυτικές Διαμεσολάβησης, τροποποιήσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις” φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα το euro2day.gr.

Το νομοσχέδιο προωθεί την απόφαση του Χρηματιστηρίου να προβεί σε νέα ”κατηγοριοποίηση” της Σοφοκλέους με τη δημιουργία τριών αγορών, θεσμοθετεί την πενταετή ευθύνη των αναδόχων έναντι του επενδυτικού κοινού και αλλάζει τη διαδικασία για τις εισαγωγές εταιριών στο ΧΑ.

Επίσης, το νομοσχέδιο προβλέπει αλλαγές στον τρόπο σύστασης και λειτουργίας των ΑΕΕΧ, σημαντικές ρυθμίσεις και διεύρυνση του φάσματος δραστηριότητος των ΑΕΛΔΕ.

* Το πλήρες κείμενο του νομοσχεδίου δημοσιεύεται στη Δεξιά Στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v