Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Αναβάθμιση σύστασης σε ”buy” από Citigroup

Σε αναβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή του ΟΠΑΠ σε ”buy” και σε αύξηση της τιμής-στόχου στα 25,20 ευρώ προχώρησε η Citigroup σε ανάλυσή της με ημερομηνία 20 Απριλίου 2005, όπου αναφέρει πως ο νέος διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Β. Νειάδας ”κάνει τη διαφορά”. Τα σενάρια για τιμή - στόχο έως και 30,8 ευρώ.

ΟΠΑΠ: Αναβάθμιση σύστασης σε ”buy” από Citigroup
Σε αναβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή του ΟΠΑΠ σε ”buy” και σε αύξηση της τιμής-στόχου προχώρησε η Citigroup σε ανάλυσή της με ημερομηνία 20 Απριλίου 2005, όπου αναφέρει πως ο νέος διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Β. Νειάδας ”κάνει τη διαφορά”.

Η Citigroup τονίζει πως ”τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να ξαναγίνουμε θετικοί για τον ΟΠΑΠ, αναβαθμίζοντας τη σύσταση σε ”buy” από ”hold”, εξηγώντας πως έναυσμα αποτέλεσε η ανάληψη καθηκόντων από τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο με τον οποίο και ήρθε σε επαφή πρόσφατα.

Την ίδια στιγμή ο ξένος οίκος αύξησε και την τιμή-στόχο για τη μετοχή του Οργανισμού στα 25,20 ευρώ, από τα 19,20 ευρώ πριν.

Σημειώνεται πως η μετοχή του ΟΠΑΠ έκλεισε χθες (19 Απριλίου) στα 21,22 ευρώ.

Στην ανάλυσή της η Citigroup αναφέρει πως τα μεγέθη πρώτου τριμήνου του ΟΠΑΠ αναμένεται να είναι ”ισχυρά” καθώς προβλέπει αύξηση 36% στα έσοδα, ενώ επισημαίνει πως το ”Πάμε Στοίχημα” θα συνεχίσει να ”παλεύει”.

Επισημαίνει δε πως η ”αναζωογόνηση” του παιχνιδιού αποτελεί και βασική πρόκληση για το νέο διευθύνοντα σύμβουλο.

Επίσης, η Citigroup αύξησε τις προβλέψεις της για τα κέρδη ανά μετοχή του ΟΠΑΠ για την περίοδο 2006-2007 κατά 18-21% (1,55 ευρώ στο 2006 και 1,74 ευρώ στο 2007), καθώς – όπως αναφέρει – προβλέπει ότι η διαφημιστικη καμπάνια για το ΚΙΝΟ θα ξεκινήσει το 2006.

Παράλληλα, ο ξένος οίκος τονίζει πως από τα σενάρια που προκύπτουν με βάση το μοντέλο προεξόφλησης ταμειακών ροών (DCF) η αποτίμηση για τη μετοχή του ΟΠΑΠ θα φτάσει μέχρι τα 30,8 ευρώ, με την προϋπόθεση ότι θα διατηρηθεί το μονοπωλιακό καθεστώς για τον Οργανισμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v