Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Από Κεφαλαιαγορά εξαρτάται η παράταση για τα ΔΛΠ”

Ανοικτό άφησε ο Γ. Αλογοσκούφης το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση ενός μήνα έως τα τέλη Ιουνίου στις εισηγμένες εταιρίες για την ανακοίνωση των λογιστικών καταστάσεων πρώτου τριμήνου με βάση τα ΔΛΠ. ”Εξαρτάται από την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς”, πρόσθεσε. Η Επιτροπή συνεδριάζει την Πέμπτη.

”Από Κεφαλαιαγορά εξαρτάται η παράταση για τα ΔΛΠ”
Ανοικτό άφησε ο Γ. Αλογοσκούφης το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση ενός μήνα έως τα τέλη Ιουνίου στις εισηγμένες εταιρίες για την ανακοίνωση των λογιστικών καταστάσεων πρώτου τριμήνου με βάση τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα (ΔΛΠ).

”Η εικόνα που έχω είναι ότι μπορεί να υπάρξει παράταση ενός μηνός για τις καταστάσεις πρώτου τριμήνου”, είπε ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Αλογοσκούφης.

Αυτό όμως είναι θέμα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Αν αποφασίσει η Επιτροπή να ζητήσει παράταση εμείς δεν έχουμε πρόβλημα”, πρόσθεσε ο κ. Αλογοσκούφης.

Σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα θα απασχολήσει τη συνεδρίαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς την Πέμπτη το πρωί, ενώ το μεσημέρι θα ακολουθήσει συνέντευξη τύπου του προέδρου της Επιτροπής, Αλ. Πιλάβιου.

Ο κ. Αλογοσκούφης πρόσθεσε ότι η παράταση, εάν τελικά αποφασιστεί, θα είναι έως τα τέλη Ιουνίου και θα αφορά μόνο την ανακοίνωση των λογιστικών καταστάσεων για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Οπως έγραψε χθες το euro2day.gr το θέμα συζητήθηκε στη συνάντηση που είχαν ο κ. Αλογοσκούφης με τον Πρόεδρο της Τράπεζα Πειραιώς Μ. Σάλλα, όπου το κύριο θέμα ήταν το ασφαλιστικό των τραπεζών.

Σημειώνεται ότι η πιθανή παράταση στην ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου θα δώσει μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο και στις διαπραγματεύσεις μεταξύ τραπεζιτών και τραπεζοϋπαλλήλων για την εξεύρεση ενιαίας λύσης στο θέμα των ασφαλιστικού των τραπεζών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v