Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Chipita: Νέα τιμή-στόχος τα 2,60 ευρώ από Marfin

Σε αναβάθμιση της τιμής-στόχου στα 2,60 ευρώ από 1,96 ευρώ για τη μετοχή της Chipita προχώρησε η Marfin, αναθεωρώντας παράλληλα και τη σύσταση σε ”neutral” σε ανάλυση με τίτλο ”Η επόμενη πρόκληση αφορά στη βελτίωση των περιθωρίων και τη μείωση του χρέους”.

Chipita: Νέα τιμή-στόχος τα 2,60 ευρώ από Marfin
Σε αναβάθμιση της τιμής-στόχου στα 2,60 ευρώ από 1,96 ευρώ για τη μετοχή της Chipita προχώρησε η Marfin, αναθεωρώντας παράλληλα και τη σύσταση σε ”neutral”.

Όπως αναφέρει η Marfin σε ανάλυσή της με τίτλο ”Η επόμενη πρόκληση αφορά στη βελτίωση των περιθωρίων και τη μείωση του χρέους” (19/4/2005), η αναβάθμιση των εκτιμήσεών της έρχεται ως αποτέλεσμα του ότι είναι περισσότερο πεπεισμένη ότι οι στόχοι αναφορικά με την κερδοφορία θα επιτευχθούν. Ωστόσο, όπως επισημαίνει η Marfin, αυτό είναι δυνατόν να συμβεί με υψηλότερο όγκο πωλήσεων, κάτι που θα συμπιέσει τα περιθώρια.

”Η μετοχή της Chipita στο 2004 υπέφερε τις συνέπειες των αδύναμων οικονομικών της επιδόσεων, τα αποτελέσματα της αλλαγής στον τρόπο διανομής, αλλά και την υιοθέτηση των ΔΛΠ, κάτι το οποίο είχε ”σοκαριστική” επίδραση στα EBITDA”, αναφέρει η Marfin.

”Αφού η εταιρία ”έπιασε” τους στόχους της στο οικονομικό έτος 2004, λόγω της ανάκαμψης των εγχώριων πωλήσεων (ύστερα από δύο έτη συνεχόμενης κάμψης) και των ισχυρών πωλήσεων στην Ανατολική Ευρώπη, η μετοχή της έχει ανακάμψει κατά 6,9% από την αρχή του 2005”.

Οι δύο βασικές ανησυχίες της χρηματιστηριακής σχετίζονται με τους στόχους της διοίκησης σχετικά με το περιθώριο EBITDA, αλλά και με τα υψηλά επίπεδα δανεισμού.

Η μετοχή της Chipita ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Δευτέρας στα 2,33 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v