Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Πιθανό το τεχνικό rebound

Το ενδεχόμενο να παρουσιαστεί rebound τεχνικής φύσεως επισημαίνει μερίδα των αναλυτών, η οποία, όμως, εκτιμά πως η αγορά έχει περαιτέρω περιθώρια πτώσης. Ωστόσο, υπάρχουν ”ελκυστικές” αποτιμήσεις οι οποίες και μπορούν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των επενδυτών.

ΑΧΕ: Πιθανό το τεχνικό rebound
Τι εκτιμάται για σήμερα: Η Marfin Analysis επισημαίνει πως παρά το γεγονός ότι δεν αποκλείεται να παρουσιαστεί rebound τεχνικής φύσεως, ωστόσο η αγορά έχει περιθώριο περαιτέρω πτώσης.

Η Emporiki αναμένει υποτονικό κλίµα και µικρές αποκλίσεις από τα τρέχοντα επίπεδα, σε γενικές γραµµές, ύστερα από τις σταθεροποιητικές τάσεις που επεκράτησαν στο εξωτερικό, ενώ εκτιμά πως οι τράπεζες και οι τηλεπικοινωνίες θα συνεχίσουν να καθορίζουν τo πρόσηµο του Γενικού Δείκτη.

Από την πλευρά της, η Σίγμα Securities σημειώνει πως καθώς ο Γενικός Δείκτης πλησιάζει προς τα προηγούμενα χαμηλά του των 2.831 μονάδων, οι ”ελκυστικές” αποτιμήσεις θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον των αγοραστών.

Επιπλέον, η Σίγμα Securities συμπληρώνει πως παραμένει θετική για τις τράπεζες, τις τηλεπικοινωνίες και επιλεγμένους τίτλους της μεσαίας κεφαλαιοποίησης (όπως Folli Follie, ΚΑΕ, Jumbo και Σαράντης).

Σταθεροποιητική συνεδρίαση προβλέπει για σήμερα η Eurobank Securities, καθώς εκτιμά πως οι πιέσεις πώλησης θα υποχωρήσουν στις ευρωπαϊκές αγορές.

Σε ό,τι αφορά την εγχώρια αγορά η Eurobank Securities σημειώνει πως οι ειδήσεις είναι λιγοστές, ενώ επισημαίνει πως ενδέχεται να παρουσιαστεί αγοραστικό ενδιαφέρον στις μετοχές που έχουν πρόσφατα υποαποδώσει.

Η Εγνατία Finance αναφέρει πως ο Γενικός Δείκτης έχει καταγράψει υποχώρηση 4% τις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις, ακολουθώντας την κίνηση των ευρωπαϊκών αγορών.

Συμπληρώνει επίσης πως παρά το γεγονός ότι οι συνθήκες δεν δικαιολογούν μια σημαντική αναστροφή της τάσης στην παρούσα φάση, δεν αποκλείεται να παρουσιαστεί τεχνικό rebound και ιδιαίτερα στις μετοχές εκείνες που διαθέτουν ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη.

Παράλληλα, η Εγνατία Finance αναφέρει πως η Alpha Bank αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο λόγω της σημερινής ετήσιας γενικής συνέλευσης.

Το ”σταθεροποιητικό κλείσιμο της Wall Street” εχθές το βράδυ, όπως επίσης και το θετικό άνοιγμα των futures μας προδιαθέτουν για μια πιθανή προσέγγιση των 2.920 μονάδων αναφέρει η Fortius σε σημερινή τεχνική της ανάλυση για το Γ.Δ.

Διαγραµµατικά, τα επόµενα σηµεία στήριξης εντοπίζονται: στο προηγούµενο χαµηλό των 2.832 µονάδων και στην πιο σηµαντική µακροπρόθεσµη στήριξη που παρουσιάζει η περιοχή των 2.815 µονάδων.

Καθοδική διάσπαση των εν λόγω επιπέδων στήριξης µε σηµαντική αξία συναλλαγών και ταυτόχρονη παραµονή του δείκτη για τουλάχιστον τρεις συνεδριάσεις κάτω από τις 2.815 µονάδες θα σηµάνει τεχνικά τον οριστικό τερµατισµό της µεσοπρόθεσµης ανοδικής τάσης που είχε ως αφετηρία τον περασµένο Αύγουστο, ενώ θα ωθήσει το δείκτη προς το επόµενο σηµείο στήριξης που εντοπίζεται στις 2.700 µονάδες.

Τι έγινε χθες: Πτωτικά κινήθηκε ο Γενικός Δείκτης για τέταρτη συνεχή ημέρα, με τον όγκο των συναλλαγών να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, αναφέρει η Marfin Analysis.

Η χρηματιστηριακή εξηγεί πως η ελληνική αγορά κινήθηκε πτωτικά –όπως ήταν αναμενόμενο– σε συνέχεια της απότομης πτώσης που κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v