Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Finance: ”Υποτιμημένα τα βαριά χαρτιά”

Τις 10 μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης που μπορεί να οδηγήσουν την αποτίμηση του FTSE 20 υψηλότερα ξεχωρίζει η Alpha Finance στο μηνιαίο report της με ημερομηνία 18 Απριλίου. Παράλληλα, η Alpha Finance ξεχωρίζει 6 μετοχές για πιθανή αναβάθμιση. Οι λεπτομέρειες.

Alpha Finance: ”Υποτιμημένα τα βαριά χαρτιά”
Τις 10 μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης που μπορεί να οδηγήσουν την αποτίμηση του FTSE 20 υψηλότερα ξεχωρίζει η Alpha Finance στο μηνιαίο report της με ημερομηνία 18 Απριλίου.

Ως τέτοιες η Alpha Finance υποδεικνύει τις μετοχές: Εθνική, ΟΤΕ, Τρ. Πειραιώς, Eurobank, Cosmote, ΔΕΗ, 3Ε, Γερμανός, Folli Follie και της Ελληνικής Τεχνοδομικής.

Παράλληλα, η Alpha Finance ξεχωρίζει 6 μετοχές για πιθανή αναβάθμιση και συγκεκριμένα τον ΟΠΑΠ, την 3Ε, την Cosmote, την Eurobank, τη Hyatt και τη ΔΕΗ.

Για το δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης η χρηματιστηριακή ξεχωρίζει τις μετοχές της Notos Com, της Αttica και του Fourlis, ως τίτλους που μπορεί να οδηγήσουν τις αποτιμήσεις του υψηλότερα.

Παράλληλα η Alpha Finance επισημαίνει ότι τα βαριά χαρτιά παραμένουν υποτιμημένα, ενώ οι τίτλοι του Mid 40 διαθέτουν ένα μικρό περιθώριο ανόδου.

Για τις μετοχές τoυ Small Cap 80 οι αναλυτές της χρηματιστηριακής θεωρούν πως παραμένουν υπερτιμημένες.

Βάσει εκτιμήσεων τα EPS 2005 των μετοχών του FT 20 θα αυξηθούν με ρυθμό 26%, ενώ του Mid 40 με ρυθμό 10%. Για τον Small Cap οι προβλέψεις κάνουν λόγο για ρυθμό αύξησης 25% στα κέρδη ανά μετοχή 2005.

Eξάλλου, η χρηματιστηριακή θεωρεί ότι οι απώλειες που κατέγραψαν οι διεθνείς αγορές, αλλά και τα αρνητικά νέα για την δημοσιονομική κατάσταση της χώρας αποτέλεσαν δύο κύριους παράγοντες που οδήγησαν τις αποτιμήσεις χαμηλότερα.

Παράλληλα η Alpha Finance πιστεύει ότι η επιλογή μετοχικών επενδύσεων εισέρχεται σε μια περίοδο όπου τα μακροοικονομικά στοιχεία θα έχουν αυξημένη βαρύτητα.

Εν τω μεταξύ στο ”προτεινόμενο χαρτοφυλάκιο” (model portfolio) της χρηματιστηριακής, στο τέλος Φεβρουαρίου περιληφθεί η μετοχή του Fourlis, ενώ αντίθετα μειώθηκε σε μηδενική η έκθεση της Alpha Finance στην Cosmote και την Intralot.

Από τους τίτλους μεσαίας κεφαλαιοποίησης τα δύο σημαντικότερα longs της χρηματιστηριακής αφορούν τη Folli Follie και τη Notos Com.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v