Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Υψηλότερη τιμή-στόχος στα 29 ευρώ από CSFB

Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της ΔΕΗ στα 29 ευρώ, από τα 27 ευρώ, προχώρησε η CSFB, διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση ”outperform”, με ανάλυσή της στις 17 Απριλίου.

ΔΕΗ: Υψηλότερη τιμή-στόχος στα 29 ευρώ από CSFB
Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της ΔΕΗ στα 29 ευρώ, από τα 27 ευρώ, προχώρησε η CSFB, διατηρώντας τη σύσταση ”outperform”, με ανάλυσή της στις 17 Απριλίου.

Όπως εξηγεί ο ξένος οίκος προχώρησε στην αναβάθμιση της τιμής-στόχου σε συνέχεια συνάντησης που είχε εκπροσώπους του υπουργείου Ανάπτυξης, τον πρόεδρο της ΡΑΕ κ. Καραμάνη, αλλά και με τον οικονομικό διευθυντή της Επιχείρησης κ. Αναστασιάδη.

Σημειώνεται πως η μετοχή της ΔΕΗ έκλεισε στη συνεδρίαση της Παρασκευής 15 Απριλίου 2005 στα 22,18 ευρώ, που υποδηλώνει περιθώριο ανόδου της τάξης του 30% για τη μετοχή της ΔΕΗ από την τιμή-στόχο που έθεσε ο ξένος οίκος.

Η CSFB σημειώνει πως αναβάθμισε τις προβλέψεις της για τα EBITDA της ΔΕΗ για την περίοδο 2006-2007 κατά 4% βασισμένη στις εκτιμήσεις για τα νέα τιμολόγια, τις τιμές του πετρελαίου, αλλά και τη λειτουργική αποδοτικότητα.

Επίσης, συμπληρώνει πως στους ερχόμενους έξι μήνες η ”επενδυτική περίπτωση” της ΔΕΗ θα ενδυναμωθεί στο πλαίσιο της αναμενόμενης βελτίωσης του νομοθετικού πλαισίου, του νέου στρατηγικού business plan και της ενδεχόμενης ανακοίνωσης για έκτακτο μέρισμα.

Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το έκτακτο μέρισμα η CSFB σημειώνει πως σε συνέχεια της αναθεώρησης της αξίας των στοιχείων ενεργητικού της ΔΕΗ, αλλά και της πιθανής αύξησης των κεφαλαιουχικών δαπανών της, η Επιχείρηση ενδέχεται να καταβάλει συνολικό μέρισμα μεταξύ 3,7 και 5,4 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου έκτακτου μερίσματος ύψους 1,7 ευρώ και 3,4 ευρώ).

Εξάλλου, η CSFB αύξησε τις προβλέψεις της για τα κέρδη ανά μετοχή της ΔΕΗ κατά 9%, στα 2,27 ευρώ από τα 2,07 ευρώ για το 2006 και στα 2,45 ευρώ από τα 2,24 ευρώ για το 2007.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v