Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π&Κ: Δεν προκαλεί ανησυχία η έλευση των ΔΛΠ

Δεν πρέπει να ανησυχούν οι επενδυτές από την υιοθέτηση των ΔΛΠ, αναφέρει η Π&Κ Χρηματιστηριακή στο εβδομαδιαίο report της (13/4). Κύρια εξαίρεση για τον πιθανό αντίκτυπο των ΔΛΠ αποτελούν οι τράπεζες που θα ”καταπιαστούν” με το ασφαλιστικό ζήτημα.

Π&Κ: Δεν προκαλεί ανησυχία η έλευση των ΔΛΠ
Δεν πρέπει να ανησυχούν οι επενδυτές από την υιοθέτηση των ΔΛΠ, αναφέρει η Π&Κ Χρηματιστηριακή στο εβδομαδιαίο report της (13/4).

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι αφενός πλήθος σημαντικών εταιριών δημοσιεύουν ήδη αποτελέσματα βάσει των ΔΛΠ ή των US GAAP, αφετέρου οι μεταβολές στις λογιστικές μεθόδους δεν επηρεάζουν τις ταμειακές ροές ή την οικονομική αξία μιας εταιρίας.

Παράλληλα η Π&Κ αναφέρει περιπτώσεις εταιριών που δημοσιεύουν αποτελέσματα βάσει των ΔΛΠ και συγκεκριμένα τον ΟΤΕ, την Cosmote, τον ΟΠΑΠ, την Intralot, αλλά και τη ΔΕΗ. Αναφέρει επίσης τον Τιτάνα, την 3Ε και τα Ελληνικά Πετρέλαια.

Ωστόσο κύρια εξαίρεση για τον πιθανό αντίκτυπο των ΔΛΠ στις εταιρίες αποτελούν οι τράπεζες που θα ”καταπιαστούν” με το ασφαλιστικό ζήτημα, υπογραμμίζεται στο report.

Στο μεταξύ, η χρηματιστηριακή διατηρεί στο προτεινόμενο χαρτοφυλάκιο την έκθεση 70% σε μετοχές, εκ των οποίων το ήμισυ, ήτοι το 35%, αφορά ευρωπαϊκούς τίτλους.

Υπενθυμίζεται ότι η Π&Κ προχώρησε στη μείωση της τιμής-στόχου, στα 5 ευρώ, για τη μετοχή της J&P Άβαξ, και αύξησε την τιμή για την Intracom, στα 4,8 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v