Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Με αισιόδοξη ψυχολογία

Αισιόδοξη παραμένει η ψυχολογία της αγοράς εκτιμούν οι ΑΧΕ, που προβλέπουν θετικό άνοιγμα για τη σημερινή συνεδρίαση, αν και δεν αποκλείουν κινήσεις αποκόμισης κερδών. Μερίδα των αναλυτών προβλέπει ”συσσώρευση” καθώς ο Γ.Δ. πλησιάζει τις 3.000 μονάδες.

ΑΧΕ: Με αισιόδοξη ψυχολογία
Τι εκτιμάται για σήμερα: Το ενδεχόμενο κινήσεων αποκόμισης κερδών επισημαίνει για σήμερα η Marfin Analysis, παρά το γεγονός ότι δεν αποκλείει – όπως τονίζει ένα θετικό άνοιγμα της αγοράς.

Θετικό άνοιγμα προβλέπει και η Proton Securities, καθώς όπως αναφέρει η ψυχολογία των επενδυτών παραμένει αισιόδοξη.

Σε θετικές περιοχές εκτιμά η Emporiki ότι θα κινηθεί η αγορά στο ξεκίνηµα της σηµερινής συνεδρίασης µε τις τραπεζικές µετοχές, να αποτελούν για άλλη µια φορά τον κύριο ρυθµιστή της τάσης.

Η Σίγμα Securities εκτιμά πως οι προσδοκίες αναφορικά με ευνοϊκές εξελίξεις στο Ασφαλιστικό των τραπεζών και όσον αφορά στο πρόγραμμα ιδιωτικοποίηση της κυβέρνησης θα προσφέρει στήριξη στην αγορά, ενώ τονίζει πως τα συγκεκριμένα θέματα θα πρέπει να επιλυθούν προτού η αγορά συνεχίσει τη μεσοπρόθεσμη ανοδική της πορεία.

Εξάλλου, η Εγνατία Finance εκτιμά πως θα διατηρηθεί το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον στη Σοφοκλέους, ενώ συμπληρώνει πως καθώς ο Γενικός Δείκτης πλησιάζει προς το ψυχολογικό όριο των 3.000 μονάδων ενδέχεται να παρουσιαστούν κινήσεις αποκόμισης κερδών οι οποίες και θα οδηγήσουν την αγορά σε συσσώρευση.

Επιπλέον, η Εγνατία Finance συμπληρώνει πως οι διεθνείς εξελίξεις υποστηρίζουν την περαιτέρω ανοδική κίνηση της αγοράς, ενώ επισημαίνει πως η Σοφοκλέους υπεραπέδωσε την εβδομάδα που διανύουμε.

Η Eurobank Securities εκτιμά πως κατά τη σημερινή συνεδρίαση η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Τι έγινε χθες: Υψηλότερα έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης καταγράφοντας κέρδη 1,07% κοντά στις 3.000 μονάδες, αναφέρει η Marfin Analysis.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως κατά τη χθεσινή συνεδρίαση εμφανίστηκε επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον στις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και ιδιαίτερα στον τραπεζικό κλάδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v