Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

UBS: Σενάρια - τιμές για απορρόφηση Cosmote

Η οικονομική κατάσταση του ΟΤΕ δεν του επιτρέπει να υποβάλλει συνολική προσφορά για την Cosmote, αναφέρει η UBS σε έκθεσή της (05/04/2005) για τα σενάρια εξαγοράς της θυγατρικής. Στα 13,7 ευρώ η δίκαιη τιμή για την Cosmote σε περίπτωση ανταλλαγής μετοχών.

UBS: Σενάρια - τιμές για απορρόφηση Cosmote
Η οικονομική κατάσταση του ΟΤΕ δεν του επιτρέπει να υποβάλλει συνολική προσφορά για την Cosmote, αναφέρει η UBS σε έκθεσή της (05/04/2005) για τα σενάρια εξαγοράς της θυγατρικής.

Αναλυτικότερα, η UBS θεωρεί ότι το ερώτημα που ανακύπτει αναφορικά με την εξαγορά της Cosmote από τη μητρική είναι, γιατί ο ΟΤΕ ενισχύει το ποσοστό του μέσω αγοράς μετοχών από το ΧΑ και δεν καταθέτει μια συνολική προσφορά εξαγοράς (Full Bid).

Ο διεθνής οίκος ”σπεύδει” να απαντήσει, υποστηρίζοντας ότι η οικονομική κατάσταση του οργανισμού δεν του επιτρέπει να προχωρήσει σε συνολική προσφορά, ενώ υπογραμμίζει ότι το νομικό πλαίσιο ευνοεί την αγορά μέρους τίτλων από τη Σοφοκλέους.

Ωστόσο, αναφέρει η UBS, για αποφευχθεί η υπερπροσφορά μετοχών της Cosmote η μητρική θα έπρεπε να προχωρήσει σε ανταλλαγή μετοχών, διευκρινίζοντας ότι για κάτι ανάλογο απαιτεί πλειοψηφία της τάξεως των 2/3 των μετόχων.

Παράλληλα η UBS εκτιμά ότι μια δίκαιη τιμή για την Cosmote θα ήταν τα 13,7 ευρώ, αν και θεωρεί ότι ο ΟΤΕ δεν θα προχωρήσει τελικά σε ανταλλαγή μετοχών.

Eξάλλου, στο θέμα αναφέρθηκε με ανάλυσή της και η Lehman Brothers που εκτιμά πως οι επενδυτές δεν θα πρέπει να ανησυχούν για τους κινδύνους που διέπει μια συγχώνευση που ενέχει εμπεριέχει καταβολή μετρητών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v