Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ: ”Επανεπένδυση μερισμάτων”

Η πιστωτική επέκταση, η αναδιάρθρωση, αλλά και οι υψηλές μερισματικές αποδόσεις δημιουργούν μια ”ελκυστική” εικόνα για την ελληνική αγορά αναφέρει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ στο εβδομαδιαίο της report, όπου παράλληλα εμφανίζεται ανήσυχη όσον αφορά στη μεταβλητότητα της αγοράς.

Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ: ”Επανεπένδυση μερισμάτων”
Η πιστωτική επέκταση, η αναδιάρθρωση, αλλά και οι υψηλές μερισματικές αποδόσεις δημιουργούν μια ”ελκυστική” εικόνα για την ελληνική αγορά αναφέρει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ στο εβδομαδιαίο της report με ημερομηνία 6 Απριλίου 2005.

Την ίδια στιγμή, όμως, η χρηματιστηριακή εμφανίζεται ανήσυχη όσον αφορά στη μεταβλητότητα της αγοράς, η οποία και αναμένεται να κρατήσει τους επενδυτές στο περιθώριο για λίγο.

Η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ συμπληρώνει πως στην αβεβαιότητα συντελούν και τα επερχόμενα οικονομικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, τα οποία και θα ανακοινωθούν με βάση τα ΔΛΠ, καθώς δεν είναι ακόμη ξεκάθαρες οι επιπτώσεις από τα νέα λογιστικά πρότυπα.

Οι πληρωμές μερισμάτων ενδέχεται να δημιουργήσουν εισροές κεφαλαίων σε τίτλους με υψηλές μερισματικές αποδόσεις όπως είναι ο ΟΠΑΠ, οι τράπεζες, αλλά και σε ορισμένες επιλεγμένες μετοχές της μικρής κεφαλαιοποίησης, συμπληρώνει η χρηματιστηριακή, αν και εκτιμά πως η προ μερισμάτων περίοδος ενδέχεται να αντισταθμίσει τις ενδεχόμενες εισροές.

Ιδιαίτερα όσον αφορά στον ΟΠΑΠ, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ αναφέρεται στην πρόθεση της κυβέρνησης να μειώσει τη συμμετοχή της στο μετοχικό του κεφάλαιο, σημειώνοντας πως η μετοχοποίηση δεν αναμένεται να έχει επιπτώσεις στο μονοπωλιακό χαρακτήρα που διέπει τον ΟΠΑΠ.

Παράλληλα, αναφέρεται και στην εξαγορά της ρωσικής Multon από την Coca-Cola 3Ε, σημειώνοντας πως η ίδια είναι θετική με τη σχετική κίνηση της Ελληνικής Εταιρίας Εμφιαλώσεως, καθώς ενδυναμώνει την παρουσία της σε μια αγορά που διαθέτει outlook ανάπτυξης.

Σε ό,τι αφορά τη σύνθεση του χαρτοφυλακίου, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ διατηρεί την άποψή της για έκθεση σε μετοχές κατά 70%, με το 35% να αφορά σε ευρωπαϊκούς μετοχικούς τίτλους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v