Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha: "Κλειδί" η ανάκαμψη των εσόδων, λέει η ML

Τα προσαρμοσμένα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για το πρώτο τρίμηνο ήταν αναμενόμενα, λέει η ML. Αβέβαιο το outlook της κερδοφορίας. "Κλειδί" τα επιτοκιακά περιθώρια.

Alpha: Κλειδί η ανάκαμψη των εσόδων, λέει η ML
Η ανάκαμψη των εσόδων αποτελεί το κλειδί για την μακροπρόθεσμη κερδοφορία της Alpha Bank, αναφέρει σε έκθεσή της η Bank of America Merrill Lynch, με αφορμή την σημερινή αποκοπή δικαιώματος για την μετοχή της τράπεζας, λόγω της ΑΜΚ, αλλά και των αποτελεσμάτων τριμήνου που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή.

Όπως αναφέρει ο ξένος οίκος, τα προσαρμοσμένα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για το πρώτο τρίμηνο ήταν αναμενόμενα, λόγω των αδύναμων τάσεων σε ότι αφορά τα έσοδα, την συνεχιζόμενη επικέντρωση της διοίκησης στην περικοπή κόστους, καθώς και τις υψηλές προβλέψεις.

Η Bank of America Merrill Lynch εκτιμά πως παρόμοιες αδύναμες τάσεις θα επικρατήσουν καθ’ όλη τη διάρκεια του 2013, με την Alpha Bank να επιστρέφει στην κερδοφορία το 2015.

Όπως επισημαίνει, το outlook της κερδοφορίας της Alpha Bank παραμένει εξαιρετικά αβέβαιο, και, ενώ η ποιότητα των assets πιθανότατα θα αποτελέσει έναν βασικό παράγοντα βραχυπρόθεσμα, ωστόσο πιο μακροπρόθεσμα η κερδοφορία της τράπεζας θα εξαρτηθεί από την ικανότητά της να αποκαταστήσει τα καθαρά επιτοκιακά περιθώρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v