Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Τιμή-στόχος τα 15 ευρώ από Lehman Brothers

Την τιμή-στόχο των 15 ευρώ και τη σύσταση ”underweight” διατηρεί η Lehman Brothers για τον ΟΤΕ σε ανάλυσή της με ημερομηνία 6 Απριλίου, όπου αναθεωρεί τις εκτιμήσεις της για τα μεγέθη του Οργανισμού. Στα 17 ευρώ ”βλέπει” την Cosmote.

ΟΤΕ: Τιμή-στόχος τα 15 ευρώ από Lehman Brothers
Την τιμή-στόχο των 15 ευρώ και τη σύσταση ”underweight” διατηρεί η Lehman Brothers για τον ΟΤΕ σε ανάλυσή της με ημερομηνία 6 Απριλίου όπου αναθεωρεί τις εκτιμήσεις της για τα μεγέθη του Οργανισμού, ενώ στα 17 ευρώ ”βλέπει” τη μετοχή της Cosmote.

Σημειώνεται πως η μετοχή του ΟΤΕ έκλεισε χθες (5 Απριλίου 2005) στα 14,42 ευρώ.

Όπως εξηγεί ο ξένος οίκος προχώρησε σε αναθεώρηση των προβλέψεών του ώστε να αποτυπώσει τη μεταφορά των παγίων από τον ΟΤΕ στην Cosmote, συμπληρώνοντας πως τοποθετεί την αποτίμησή τους στα 785 εκατ. ευρώ.

Ως εκ τούτου, η Lehman Brothers μειώνει τις προβλέψεις της για τα κέρδη ανά μετοχή του ΟΤΕ κατά 5% και 6% για το 2005 και 2006. Πιο συγκεκριμένα το τρέχον έτος ο ΟΤΕ θα καταγράψει ζημιές 0,22 ευρώ ανά μετοχή, ενώ το 2006 0,77 κέρδη ανά μετοχή.

Εξάλλου, ο οίκος σημειώνει πως σε συνέχεια της μεταβίβασης των παγίων στοιχείων η συμμετοχή του ΟΤΕ στην Cosmote θα διαμορφωθεί κοντά στο 66,67%, ποσοστό το οποίο μπορεί να πιέσει τον ΟΤΕ να προχωρήσει σε συγχώνευση που δεν θα εμπεριέχει την καταβολή μετρητών.

Συμπληρώνει, πάντως, πως οι επενδυτές δεν θα πρέπει να ανησυχούν για τους κινδύνους που διέπει μια συγχώνευση η οποία εμπεριέχει την καταβολή μετρητών, παρά το γεγονός ότι διακρίνει αξία για τις μετοχές της Cosmote.

Επιπλέον, αναφέρει πως παραμένει ”προσεκτική” όσον αφορά τον ΟΤΕ, δεδομένης της συνεχιζόμενης πίεσης που αντιμετωπίζει η αγορά της σταθερής τηλεφωνίας, αν και προβλέπει ενδεχόμενο περιθώριο ανόδου στις προβλέψεις της για τα μεγέθη του ΟΤΕ σε περίπτωση που η διοίκηση του Οργανισμού αντεπεξέλθει πλήρως στους στόχους που έχει θέσει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v