Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

3E: Σε "outperform" αναβαθμίζει η Barclays

Η BofA Merrill Lynch διατηρεί την σύσταση "underperform", η Barclays όμως αναβαθμίζει την σύστασή της για την Coca Cola σε "outperform". Οι αντιφατικές εκτιμήσεις για τα μεγέθη του 2013-2015, με αφορμή το relisting.

3E: Σε outperform αναβαθμίζει η Barclays
Εκ διαμέτρου αντίθετες οι εκτιμήσεις της Barclays από αυτές της Bank of America Merrill Lynch αναφορικά την Coca Cola, με αφορμή το σημερινό τριπλό listing της στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και την Αθήνα, με την μεν πρώτη να αναβαθμίζει την αξιολόγησή της για την μετοχή της ελληνικής εταιρείας σε outperform, την δεύτερη όμως να την διατηρεί σε underperform.

Η Barclays, που διατηρεί την τιμή-στόχο για την Coca Cola στα 21 ευρώ, αναφέρει πως καθώς οι τεχνικές επιπτώσεις αναφορικά με το relisting στο Λονδίνο επηρέασαν αρνητικά τις πρόσφατες επιδόσεις και καθώς η συναλλαγή έχει πλέον ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό, το νέο αυτό επίπεδο παρέχει ένα ιδανικό σημείο εισόδου σε ένα θεμελιωδώς ελκυστικό growth story.

Όπως επισημαίνει, εκτιμά πως η Coca Cola θα εμφανίσει μεσοπρόθεσμα αύξηση εσόδων κατά 4,5%, που θα είναι και η ισχυρότερη επίπεδο στων τελευταίων τεσσάρων χρόνων.

Σύμφωνα με την Barclays, το relisting που πραγματοποιείται σήμερα ταυτοχρόνως στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και τη Αθήνα, δίνει ώθηση στην ρευστότητα και μειώνει την αστάθεια. Επιπλέον, η εταιρεία θα έχει πρόσβαση σε φθηνότερα κεφάλαια και πιθανώς χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή, κάτι ου θα διευκολύνει τις προοπτικές ανάπτυξης.

Η Bank of America Merrill Lynch από την πλευρά της θεωρεί πως το consensus των εκτιμήσεων και η αποτίμηση της εταιρείας προεξοφλούν μια αισιόδοξα γρήγορη ανάκαμψη των περιθωρίων ΕΒΙΤ, που έχουν υποχωρήσει κατά 350 μονάδες βάσης από το 2010 λόγω μακροοικονομικών πιέσεων και πιέσεων στο κόστος παραγωγής. Οι εκτιμήσεις της BofA Merrill Lynch για τα κέρδη ανά μετοχή του 2013-2015 είναι κατά 4%, 11% και 16% χαμηλότερες του consensus., Επίσης, βραχυπρόθεσμα, εκτιμά πως το trading θα συνεχίσει να είναι δύσκολο, με την Ευρώπη να αντιπροσωπεύει το 91% των πωλήσεων της εταιρείας.

Το βασικό ερώτημα για την Coca Cola είναι αν και πότε θα μπορέσει να ανακτήσει το περιθώριο που χάθηκε από το 2010. Όπως επισημαίνει ο οίκος, το ΕΒΙΤ της Coca Cola μειώθηκε κατά 32% από το 23010 μέχρι το 2012, όμως θα είχε υποχωρήσει κατά 50% εξαιρουμένης της εξοικονόμησης κόστους. Κατά την εκτίμησή του, αυτή υποδηλώνει πως η Coca Cola έχει δώσει πολύ μεγάλη έμφαση στον όγκο, σε βάρος της τιμής και των περιθωρίων. Χωρίς μεταβολή στην τιμολογιακή πολιτική, οι προοπτικές κερδοφορίας της Coca Cola παραμένουν εξαιρετικά ευάλωτες σε μια ακόμα πιθανή εκτίναξη του κόστους παραγωγής ή στην μείωση των όγκων.

Η BofA Merrill Lynch διατηρεί αμετάβλητη την σύσταση “underperform» και την τιμή στόχο των 15,50 ευρώ ανά μετοχή.

Εν τω μεταξύ, η Citi, σε έκθεσή της υπογραμμίζει ότι περιμένει διατήρηση της μεταβλητότητας στον τίτλο καθ' όλη τη διάρκεια του 2013. Διατηρεί τη σύσταση "neutral" με τιμή-στόχο στα 20 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v