Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποφάσεις ΧΑ για ΕΘΝΕΧ, Φοίνιξ, Κλ. Ναούσης

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Επενδυτικής ενέκρινε πριν από λίγο η διοίκηση του Χ.Α. Το Δ.Σ. του Χ.Α. έδωσε πράσινο φως και στην εισαγωγή των νέων τίτλων της εταιρίας Φοίνιξ.

Αποφάσεις ΧΑ για ΕΘΝΕΧ, Φοίνιξ, Κλ. Ναούσης
Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Επενδυτικής με καταβολή μετρητών ενέκρινε πριν από λίγο η διοίκηση του Χ.Α.

Eπίσης, το Δ.Σ. του ΧΑ έδωσε πράσινο φως και στην εισαγωγή των νέων τίτλων της ασφαλιστικής εταιρίας Φοίνιξ (δίνοντας ωστόσο στην εταιρία προθεσμία 45 ημερών προκειμένου να αυξήσει τη διασπορά της), καθώς και στην εισαγωγή των νέων τίτλων της Κλωστήρια Ναούσης.

Επίσης, αποφάσισε ότι η εταιρία Ασπίς Πρόνοια εκπληρώνει το κριτήριο της διασποράς (η διασπορά της εταιρίας βρίσκεται ελαφρώς πάνω από το 20%).

Ειδικότερα, το Δ.Σ. του Χ.Α. κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 48.543.168 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της Φοίνιξ Metrolife Εμπορική που προέκυψαν από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και εισφορά σε είδος.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι η διασπορά των μετοχών της Φοίνιξ Metrolife Εμπορική διαμορφώθηκε στο 10,16% και ως εκ τούτου, παρέχεται προθεσμία 45 ημερών προκειμένου η εταιρία να αυξήσει τη διασπορά της πάνω από το 20%. Σε περίπτωση μη επίτευξης επαρκούς διασποράς μετά την πάροδο της προθεσμίας αυτής, οι μετοχές της θα ενταχθούν στην ειδική κατηγορία διαπραγμάτευσης ”χαμηλής ρευστότητας”.

Παράλληλα, το Δ.Σ. του Χ.Α. ενημερώθηκε ότι η εταιρία Ασπίς Πρόνοια εκπλήρωσε εντός της προθεσμίας των 45 ημερών την προϋπόθεση που της είχε τεθεί, για την αύξηση του ποσοστού διασποράς των μετοχών της.

Ακόμα, ενέκρινε το περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου της εταιρίας Εθνική Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο, η εταιρία Εθνική Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου εκδίδει 39.614.400 νέες κοινές ανώνυμες μετοχές με τιμή διάθεσης 2,10 ευρώ, με αναλογία 4 νέες κοινές ανώνυμες μετοχές για κάθε 10 παλαιές κοινές μετοχές (4ν/10π). Η ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος θα ανακοινωθεί από την εταιρία.

Εξάλλου, το Δ.Σ. του Χ.Α. ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 5.093.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, σε αντικατάσταση των 10.186.000 υφιστάμενων κοινών ονομαστικών μετοχών, της εταιρίας Informatics που προκύπτουν από το reverse split, καθώς επίσης και των 250 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της Εγνατία Τράπεζα, που προέκυψαν από μετατροπή ισαρίθμων ομολογιών.

Τέλος, ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Σπύρος Καπράλος ενημέρωσε το Δ.Σ. σχετικά με τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου περί χειραγώγησης της αγοράς, καθώς και σχετικά με το υπό επεξεργασία πολυνομοσχέδιο, που θα ολοκληρώσει τις απαραίτητες ρυθμίσεις που αφορούν στη λειτουργία του Χρηματιστηρίου Αθηνών σύμφωνα με ευρωπαϊκά πρότυπα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v