Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

3Ε: Με κάλυψη 96,85% η Δημόσια Πρόταση

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Δημόσια Πρόταση της Coca Cola HBC AG προς τους μετόχους της Coca Cola Hellenic. Στο 96,85%, σύμφωνα με πληροφορίες, η συμμετοχή. Τα χρονοδιαγράμματα και οι επιλογές για μετόχους.

3Ε: Με κάλυψη 96,85% η Δημόσια Πρόταση
Με ιδιαίτερη επιτυχία - κάλυψη σε ποσοστό 96,85%, σύμφωνα με πληροφορίες του Εuro2day.gr - ολοκληρώθηκε την Παρασκευή η δημόσια πρόταση της Coca Cola HBC AG προς τους μετόχους της Coca Cola Hellenic.

Τη Δευτέρα, πριν την έναρξη της συνεδρίασης αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση από πλευράς εταιρείας καθώς και η αναγγελία ταυτόχρονης εισαγωγής της νέας εταιρείας που θα προκύψει, στα Χρηματιστήρια Ν. Υόρκης, Αθηνών και Λονδίνου, τη Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου.

Θα ακολουθήσει η διαδικασία άσκησης του δικαιώματος υποχρεωτικής εξαγοράς των μετόχων μειοψηφίας από την Coca Cola HBC AG στη διάρκεια της οποίας οι μετοχές που δεν συμμετείχαν στη Δημόσια Πρόταση θα έχουν να επιλέξουν μεταξύ του να λάβουν τίτλους της CCHBC στο τίμημα της δημόσιας πρότασης ή το αντίστοιχο τίμημα σε μετρητά.

Η Coca Cola HBC θα αντικαταστήσει την Coca Cola Hellenic στους δείκτες που η δεύτερη συμμετέχει από την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσής της, ενώ τον Σεπτέμβριο αναμένεται η εισαγωγή της CCHBC στο δείκτη Ftse 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου.

Όπως αναφέρεται σε παρουσίαση που έκανε προσφάτως το ΧΑ σε χρηματιστηριακές εταιρείες αλλά και θεσμικούς επενδυτές, "προς διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς, αλλά και της ομαλής μετάβασης των μετόχων από την Coca Cola Hellenic στην Coca Cola HBC AG και σε συνάρτηση με το ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου που θα συγκεντρωθεί από τη δημόσια πρόταση, το ΧΑ εξετάζει το ενδεχόμενο αναστολής της Coca Cola Hellenic σε συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης του αποτελέσματος της δημόσιας πρότασης και μέχρι την έναρξη διαπραγμάτευσης των αξιών της Coca Cola HBC AG στις τρεις αγορές".

Στην περίπτωση που αυτό συμβεί και σύμφωνα πάντα με το ΧΑ, «θα πραγματοποιηθεί αναστολή διαπραγμάτευσης του ΣΜΕ της CC Hellenic και των προϊόντων δανεισμού της CC Hellenic. Επίσης, θα υπάρχει ενδεχόμενη δυνατότητα άρσης υποχρεώσεων των Ειδικών Διαπραγματευτών στα: α) ΣΜΕ και ΔΠ του FTSE/XA Large Cap και στα ETFs του FTSE/XA Large Cap, γενικού και ελληνο-τουρκικού δείκτη, κατόπιν σχετικής αίτησης των ειδικών διαπραγματευτών, λόγω του βάρους της CC Hellenic στο δείκτη και της μη ύπαρξης δανεισμού».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v