Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσεχώς δύο Coca Cola στο ταμπλό!

Από τις 29 Απριλίου θα διαπραγματεύονται στο ταμπλό του Χ.Α. τόσο η Coca Cola Hellenic όσο και η Coca Cola HBC AG. Το squeeze out, η αντικατάσταση στους δείκτες και τα μυστικά που πρέπει να ξέρετε.

Προσεχώς δύο Coca Cola στο ταμπλό!
Δύο μετοχές Coca Cola, μία της γνωστής μας Coca Cola Hellenic (ΕΕΕΚ) και μία της μητρικής της πλέον, Coca Cola HBC AG, θα διαπραγματεύονται από τις 29 Απριλίου στο Χ.Α.!

Η περίοδος αποδοχής της προαιρετικής δημόσιας πρότασης στους μετόχους της Coca Cola ολοκληρώθηκε την Παρασκευή και ήταν επιτυχής αφού η αποδοχή έφτασε στο 96,85%

Πλέον, η ελβετική εταιρεία, που αποτελεί, πλέον, τη holding του ομίλου, θα ενεργοποιήσει το δικαίωμα εξαγοράς (squeeze out) για τις εναπομείνασες σε ελεύθερη διασπορά μετοχές της Coca Cola Hellenic.

Για να ολοκληρωθεί, όμως, το squeeze out θα χρειαστεί κάποιος χρόνος.

Εν τω μεταξύ, στις 29 Απριλίου θα ξεκινήσει στο Λονδίνο (Premium αγορά του LSE) και παράλληλα στην Αθήνα και στη Ν. Υόρκη η διαπραγμάτευση των μετοχών της Coca Cola HBC AG.

Έτσι, για το διάστημα από τις 29 Απριλίου και μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας του squeeze out στο Χ.Α. θα διαπραγματεύονται οι μετοχές τόσο της Coca Cola Hellenic (ΕΕΕΚ) όσο και της μητρικής της Coca Cola HBC AG.

Πέραν της μάλλον πρωτόγνωρης εικόνας, θα υπάρξουν και ενδιαφέρουσες αλλαγές.

Ο τίτλος της Coca Cola HBC AG θα αντικαταστήσει αυτόν της Coca Cola Hellenic σε όλους τους δείκτες στους οποίους συμμετέχει. Οι αλλαγές θα γίνουν μετά το κλείσιμο της Παρασκευής 26 Απριλίου και θα ισχύσουν από το πρωί της Δευτέρας 29 Απριλίου.

Η στάθμιση των μετοχών της Coca Cola HBC στους δείκτες θα είναι αντίστοιχη ή ελαφρώς χαμηλότερη αυτής της Coca Cola Hellenic, λόγω του πιθανού χαμηλότερου free float.

Οι μετοχές της Coca Cola Hellenic (EEEK) θα υπαχθούν στην κατηγορία χαμηλής διασποράς μέχρι και την ολοκλήρωση του squeeze out. Να σημειωθεί ότι έως τη Δευτέρα τέθηκαν σε αναστολή διαπραγμάτευσης.

Αυτό σημαίνει ότι για ένα μικρό διάστημα η κεφαλαιοποίηση του Χ.Α θα αυξηθεί, πλασματικά, κατά περίπου 6 δισ. ευρώ μιας και θα διαπραγματεύονται σε αυτό τόσο οι μετοχές της μητρικής όσο και της θυγατρικής Coca Cola.


ΥΓ.: Στο squeeze out θα ισχύσουν οι ίδιοι όροι με της δημόσιας πρότασης. Δηλαδή είτε θα αποδεχθεί ο επενδυτής την ανταλλαγή μετοχών, είτε θα πάρει το τίμημα με μετρητά. Αν δεν επιλέξει τίποτε από τα δύο, θα πάρει υποχρεωτικά μετοχές της Coca Cola HBC με την ίδια αναλογία που ίσχυσε και για τη δημόσια πρόταση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v