Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπορική:Χωρίς κατεύθυνση παλινδρομεί ο ΓΔ

Ο Γενικός Δείκτης παλινδρομεί γύρω από τις 920 μονάδες χωρίς κατεύθυνση εκτιμά η Εμπορική Τράπεζα σε τεχνική ανάλυση.

Εμπορική:Χωρίς κατεύθυνση παλινδρομεί ο ΓΔ
Ο Γενικός Δείκτης παλινδρομεί γύρω από τις 920 μονάδες χωρίς κατεύθυνση εκτιμά η Εμπορική Τράπεζα σε τεχνική ανάλυση. Σύμφωνα με την Εμπορική βραχυπρόθεσμα, κομβικά σημεία παραμένουν οι αντιστάσεις των 936μ και (ιδιαίτερα) των 975μ.

Την τρέχουσα εβδομάδα, η τεχνική εικόνα δεν διαφοροποιήθηκε, καθώς ο ΓΔ κινήθηκε σε περιορισμένο εύρος τιμών, μεταξύ των 936μ και 902μ.

Βραχυπρόθεσμα, ο ΓΔ παραμένει σε ανοδική τροχιά και μετά την επίτευξη των 935μ το επόμενο «στοίχημα» της αγοράς, είναι η δυνατότητα επέκτασης της ανοδικής κίνησης προς τις 964-975μ, το προσεχές δεκαπενθήμερο.

Ενδεχόμενη υπέρβαση των 936μ θα ανανεώσει το ισχύον ανοδικό σήμα, αλλά η εξέλιξη του όγκου των συναλλαγών θα καθορίσει το εύρος και την ένταση της κίνησης. Αντίθετα, ενδεχόμενη υποχώρηση χαμηλότερα των 902μ θα θεωρηθεί καθοδικό σήμα.

Επισημαίνουμε ότι στις 926μ ο ΓΔ κάλυψε το 50% των απωλειών του τελευταίου διμήνου. Το ποσοστό διόρθωσης 66%, που στατιστικά αποτελεί το μέγιστο δυνατό αν πρόκειται για ανοδική αντίδραση και όχι για νέο ανοδικό κύμα, προσδιορίζεται στις 967μ, εκτιμά η Εμπορική.

Για την επόμενη (τουλάχιστον) εβδομάδα διατηρούμε την άποψη ότι θα αποτελέσει θετική έκπληξη η υπέρβαση της επόμενης αντίστασης των 975μ.

Αν τελικά ο ΓΔ κινηθεί θετικότερα του αναμενόμενου, οι επόμενες αντιστάσεις εντοπίζονται στις 1.019μ και 1.052μ. Αν τελικά δεν ξεπεράσει τις 936μ, τότε τα ποσοστά διόρθωσης 33%, 50% και 66% υπολογίζονται αντίστοιχα στις 890μ, 867μ και 845μ.

Στηρίξεις εντοπίζονται στις 902μ και 876μ τονίζει η Εμπορική.

Τεχνικοί δείκτες : στο σύνολό τους διατηρούν τα θετικά τους σήματα αλλά έχουν απομακρυνθεί από τις περιοχές που θεωρούνταν «υπερπουλημένες» σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.

• Ο Macd , κινείται υψηλότερα από τον κινητό του μέσο όρο αλλά διατηρείται ακόμη σε αρνητική περιοχή τιμών.

• Ο RSI 9 ημερών (κάτω γράφημα) κινείται σε ουδέτερα επίπεδα. Θεωρούμε ότι η ακύρωση του πτωτικού καναλιού του προηγούμενου διμήνου, διατηρεί αυξημένες τις προσδοκίες για επίτευξη υψηλότερων τιμών του ΓΔ στο κοντινό μέλλον.

• Ο Momentum 12ημ διατηρείται σε θετική περιοχή τιμών και έχει ανοδική τροχιά.
Σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα : διατηρούμε την άποψη ότι ο ΓΔ είναι σε φάση πολύμηνης πλευρικής παλινδρόμησης, με πιθανότερο άξονα τιμών τις 950μ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v