Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fortius: Αρνητικές οι τεχνικές ενδείξεις για Γ.Δ.

Αρνητικές είναι σε γενικές γραμμές οι τεχνικές ενδείξεις για την πορεία του Γενικού Δείκτη, επισημαίνει η Fortius Finance σε τεχνική της ανάλυση (28/3/2005), ενώ κρίσιμη χαρακτηρίζεται η διακράτηση των 2.920 μονάδων, η οποία είναι δυνατόν να φέρει τον δείκτη ξανά πάνω από τις 3.000 μονάδες.

Αρνητικές τεχνικές ενδείξεις εντοπίζει για τον Γενικό Δείκτη σε ανάλυσή της με ημερομηνία 28 Μαρτίου, αναφέροντας ότι έχει χάσει αρκετή από την αρχική του ορμή, υπενθυµίζοντάς µας την πιθανή λήξη της ανοδικής τάσης.

”Σύµφωνα µε τη διαγραµµατική ανάλυση λοιπόν, διατήρηση του επιπέδου των 2.920 µονάδων θα επαναφέρει το δείκτη πάνω από το ψυχολογικό όριο των 3.000 µονάδων διασπώντας έτσι ανοδικά τον βραχυπρόθεσµο απλό κινητό µέσο των 10 ηµερών (2996 µονάδες), ενώ αντίθετα καθοδική διάσπαση της εν λόγω περιοχής θα εντείνει τις ρευστοποιήσεις φέρνοντας το δείκτη για µία ακόµη φορά κοντά στη στήριξη των 2.815 µονάδων, όπου πιστεύουµε ότι θα εξαρτηθεί η µεσοπρόθεσµη τάση της αγοράς”.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, αδιάσπαστη έµεινε- προς το παρόν- την περασµένη εβδοµάδα η σηµαντική περιοχή στήριξης των 2.815 µονάδων, όπως επίσης και ο µεσοπρόθεσµος απλός κινητός µέσος όρος των 100 ηµερών (2837 µονάδες), καθώς στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις ο Γενικός Δείκτης αντέδρασε ανοδικά µετά από απώλειες της τάξεως του 9,3% (από τις 11/03/2005), όταν ο δείκτης βρισκόταν στις 3128 µονάδες.

Το κλείσιµο µάλιστα της περασµένης εβδοµάδας, τονίζει η Fortius, πάνω από τις 2.920 µονάδες αφήνει ”αχτίδες ελπίδας” για την επαναπροσέγγιση της περιοχής των 3000 µονάδων κατά τη τρέχουσα εβδοµάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v