Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin:Προβλέψεις για κέρδη τραπεζών σε α’ τριμήνο

Αύξηση της τάξης του 20-30% εκτιμά η Marfin Analysis πως θα παρουσιάσουν τα καθαρά κέρδη των Εθνικής, Alpha Bank, Eurobank και Τράπεζας Πειραιώς στο πρώτο τρίμηνο του 2005, ενώ παράλληλα προβλέπει αισθητά βελτιωμένη κερδοφορία για την Εμπορική.

Marfin:Προβλέψεις για κέρδη τραπεζών σε α’ τριμήνο
Αύξηση της τάξης του 20-30% εκτιμά η Marfin Analysis πως θα παρουσιάσουν τα καθαρά κέρδη των Εθνικής, Alpha Bank, Eurobank και Τράπεζας Πειραιώς στο πρώτο τρίμηνο του 2005.

Σε ό,τι αφορά την Εμπορική Τράπεζα, η Marfin Analysis εκτιμά πως η κερδοφορία της θα είναι αρκετά βελτιωμένη, καθώς τα περυσινά μεγέθη είχαν επιβαρυνθεί από έκτακτους παράγοντες.

Η χρηματιστηριακή στο πρωινό της report, με ημερομηνία 24 Μαρτίου 2005, παραθέτει τις προαναφερθείσες προβλέψεις με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου, σύμφωνα με τα οποία τα καθαρά κέρδη της Εθνικής Τράπεζας αναµένεται να είναι αυξηµένα κατά 25% (στα 130 εκατ. ευρώ), της Alpha Bank κατά 21% (στα 120εκατ. ευρώ), της Eurobank κατά 23%-24% (στα 108 εκατ. ευρώ) και της Τράπεζας Πειραιώς κατά 23% (στα 43-45 εκατ. ευρώ).

Ωστόσο, η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως είναι ακόμη πολύ νωρίς για να έχει μια λεπτομερή εκτίμηση της κερδοφορίας των τραπεζών για το πρώτο τρίμηνο, το οποίο δεν έχει ακόμη τελειώσει, ενώ συμπληρώνει πως οι προαναφερθείσες εκτιμήσεις είναι ”λογικές”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v