Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπορική: Δύο σενάρια για τη Σοφοκλέους

Τα επίπεδα των 2.988 μονάδων θα προσεγγίσει ο Γενικός Δείκτης βραχυχρόνια, εκτιμά η Εμπορική Τράπεζα σε τεχνική ανάλυσή της (23/03/2005), ενώ μεσοπρόθεσμα ξεχωρίζει δύο άκρως διαφορετικών κατευθύνσεων σενάρια, το ”αισιόδοξο” και το ”απαισιόδοξο”. Οι λεπτομέρειες. Η άποψη για τις διεθνείς αγορές.

Εμπορική: Δύο σενάρια για τη Σοφοκλέους
Τα επίπεδα των 2.988 μονάδων θα προσεγγίσει ο Γενικός Δείκτης βραχυχρόνια, εκτιμά η Εμπορική Τράπεζα σε τεχνική ανάλυσή της (23/03/2005), ενώ μεσοπρόθεσμα ξεχωρίζει δύο άκρως διαφορετικών κατευθύνσεων σενάρια, το ”αισιόδοξο” και το ”απαισιόδοξο”.

Αναλυτικότερα, στην τεχνική ανάλυση κρίνεται ως φυσιολογική μια ανοδική αντίδραση του Γενικού Δείκτη βραχυπρόθεσμα, θέτοντας ως πιθανότερο ανοδικό στόχο τις 2.988 μονάδες, ενώ, όπως επισημαίνει, δύσκολα θα ξεπεράσει τις 3.040 μονάδες.

Παράλληλα, οι αναλυτές της Διεύθυνσης Χρηματιστηριακών Εργασιών της Εμπορικής Τράπεζας στην τεχνική αναλυσή για το Γενικό Δείκτη (23/03/2005) αναφέρουν πως οι σηµαντικότεροι χρηµατιστηριακοί δείκτες των ΗΠΑ (Dow Jones, S&P 500) και της Ευρώπης (Dax, Cac) έχουν διαµορφώσει πτωτικές τάσεις βραχυχρόνια, αλλά προς το παρόν δεν έχουν απειληθεί σηµαντικές µεσοπρόθεσµες στηρίξεις, γεγονός που διατηρεί αλώβητες τις προσδοκίες για ανοδικές αντιδράσεις τις προσεχείς εβδοµάδες.

Προφανώς, συμπληρώνουν, µια τέτοια εξέλιξη θα επηρεάσει θετικά και το Χ.Α.

Μεσοπρόθεσμα ξεχωρίζουν δύο σενάρια για την πορεία του Γενικού Δείκτη.

Το πρώτο σενάριο, το ”αισιόδοξο”, θεωρεί σαν πιο πιθανή εξέλιξη την παλινδρόµηση του Γ.Δ. µεταξύ των 2.800 και 3.100 μονάδων, συσσωρεύοντας ”δυνάµεις” για την επόµενη σηµαντική κίνηση

που θα πραγµατοποιηθεί πιθανότατα στις αρχές του καλοκαιριού.

Βάσει του δευτέρου, ”απαισιόδοξου”, σεναρίου ο Γ. Δ. θα καταγράψει βραχύβια ανοδική αντίδραση στο κοντινό µέλλον και στη συνέχεια θα σημειώσει ένα νέο πτωτικό κύµα, µε κατεύθυνση τις 2.680 μονάδες

περίπου, όπου θα ολοκληρωθεί διόρθωση 50% της ανοδικής κίνησης των προηγούµενων µηνών.

* Η πλήρης Τεχνική Ανάλυση της Εμπορικής Τράπεζας για το Γενικό Δείκτη δημοσιεύεται δεξιά στη στήλη ”Συνοδευτικό υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v