Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ: ”Ο ταύρος και η αρκούδα”

”Καλές αγοραστικές ευκαιρίες” διακρίνει πλέον στη Σοφοκλέους η Π&Κ Χρηματιστηριακή στο εβδομαδιαίο report με τίτλο ”Ο ταύρος και η αρκούδα”, ξεχωρίζοντας τις μετοχές της Εθνικής Τράπεζας, της Intracom, του Μαίλλη, του ΟΤΕ και της Folli Follie. Τι ”βλέπει” για τις ”αρκούδες”.

Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ: ”Ο ταύρος και η αρκούδα”
”Καλές αγοραστικές ευκαιρίες” διακρίνει πλέον στη Σοφοκλέους η Π&Κ Χρηματιστηριακή στο εβδομαδιαίο report της (23/03/2005) με τίτλο ”Ο ταύρος και η αρκούδα”, ξεχωρίζοντας τις μετοχές της Εθνικής Τράπεζας, της Intracom, του Μαίλλη, του ΟΤΕ και της Folli Follie.

Παράλληλα η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι ”οι αρκούδες εκδικήθηκαν μαζικά του ταύρους στη διάρκεια της εβδομάδος”, τονίζει ότι οι αποτιμήσεις υποχώρησαν σε ελκυστικότερα επίπεδα στην περίπτωση των τραπεζών.

Ταυτόχρονα, επισημαίνει ότι οι υψηλές μερισματικές αποδόσεις του ΟΠΑΠ, της Motor Oil και της Autohellas ”επανέρχονται στο προσκήνιο”.

Οι επενδυτές που ακολουθούν την τάση ενδέχεται να προβούν σε πωλήσεις, αναφέρει η χρηματιστηριακή προβλέποντας ότι οι διακυμάνσεις θα είναι υψηλές.

Οι περιπτώσεις του ΟΤΕ και της Folli Follie συγκαταλέγονται στις ”καλές επενδυτικές ευκαιρίες” όχι εξαιτίας της διόρθωσης, αναφέρει η Π&Κ, αλλά γιατί υστέρησαν στην άνοδο, δεδομένων των προοπτικών αναδιάρθρωσης και ανάπτυξης που αντίστοιχα παρουσιάζουν.

Η Π&Κ στο ”προτεινόμενο χαρτοφυλάκιό” της διατηρεί τη σύσταση για τοποθέτηση ποσοστού 70% σε μετοχές, εκ των οποίων το ήμισυ, ήτοι το 35%, αποτελείται από ευρωπαϊκούς τίτλους.

Οι ελληνικές µετοχές σηµείωσαν σηµαντική πτώση κατά τη διάρκεια των

τελευταίων συνεδριάσεων µε τις τράπεζες από τις µεγάλες κεφαλαιοποιήσεις και τις Intracom, Chipita και Μαΐλλης από τη µικρή και µεσαία κεφαλαιοποίηση να πρωτοστατούν στη λίστα των εταιριών µε τις µεγαλύτερες απώλειες, αναφέρει η Π&Κ.

Οι τηλ/νιες, η CC 3Ε, η Hyatt και ο Γερµανός ”άντεξαν” περισσότερο στην πτώση.

Παράλληλα η χρηματιστηριακή προχώρησε στην αύξηση της τιμής στόχου για τη μετοχή του ”Γερμανού”, στα 27,5 ευρώ, από 25 ευρώ προηγουμένως.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v