Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανός: Νέα τιμή-στόχος στα 27,5 ευρώ από Π&Κ

Στα 27,5 ευρώ αύξησε η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Γερμανός σε ανάλυσή της με ημερομηνία 21 Μαρτίου 2005, όπου διατηρεί τη σύσταση ”overweight”.

Γερμανός: Νέα τιμή-στόχος στα 27,5 ευρώ από Π&Κ
Στα 27,5 ευρώ αύξησε η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Γερμανός (κατά 10% υψηλότερα σε σχέση με πριν) σε ανάλυσή της με ημερομηνία 21 Μαρτίου 2005, όπου διατηρεί τη σύσταση ”overweight”.

Η μετοχή της Γερμανός έκλεισε χθες (22 Μαρτίου 2005) στα 23,74 ευρώ.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Γερμανός για το 2004, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ τα χαρακτηρίζει ”υγιή”, ενώ όσον αφορά τη μικρή διάβρωση που παρουσίασαν τα περιθώρια μεικτού κέρδους, την αποδίδει μεταξύ άλλων στη διεθνή επέκταση και στη χαμηλότερη συμμετοχή.

Επισημαίνει, όμως, πως τα επίπεδα κερδοφορίας παρέμειναν ”ισχυρά” στο πλαίσιο του χαμηλότερου συντελεστή φορολόγησης, ο οποίος και αντιστάθμισε τις προβλέψεις.

Εξάλλου, η χρηματιστηριακή εκτιμά πως τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν την ικανότητα του ομίλου να επωφεληθεί από την ανάπτυξη της χρήσης στα κινητά τηλέφωνα, η οποία και αναμένεται να διατηρηθεί για την ερχόμενη διετία.

Επίσης, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ σημειώνει πως οι δραστηριότητες του ομίλου σε αγορές εκτός Ελλάδος συνεισφέρουν σημαντικά στις πωλήσεις (αλλά και σε περιθώρια EBITDA, τα οποία διαμορφώνονται στο ήμισυ σε σχέση με τη δραστηριότητα εντός Ελλάδος).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v