Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καταδίκες για υποθέσεις χειραγώγησης μετοχών

Ποινές φυλάκισης από 3 έως 5 έτη και υψηλά χρηματικά πρόστιμα επέβαλε το Γ΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο στους 13 από τους 17 κατηγορούμενους για υποθέσεις χειραγώγησης μετοχών κατά το 1999.

Καταδίκες για υποθέσεις χειραγώγησης μετοχών
Ποινές φυλάκισης από 3 έως 5 έτη και υψηλά χρηματικά πρόστιμα επέβαλε το Γ΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο στους 13 από τους 17 κατηγορούμενους για υποθέσεις χειραγώγησης μετοχών κατά το 1999, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Το δικαστήριο έκρινε αθώους λόγω αμφιβολιών τους Γεώργιο Σταθόπουλο, Βλάσιο Κωνστακάκη, Στέργιο Σταμουλά και Γεώργιο Χαρίτο.

Ένοχοι κρίθηκαν οι:

Η ίδια ποινή και το ίδιο πρόστιμο επιβλήθηκαν και στον Αθανάσιο Λιάγκο.

Επίσης, στους Γεώργιο Μπατατούδη, Σπύρο Τασόγλου, Ηλία Τσοτάκο, Δημήτρη Ράνιο, Ιωάννη Μούστο και Ηλία Μπογδάνο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών και χρηματικό πρόστιμο 140 ευρώ στον καθέναν.

Τέλος, στους Παναγιώτη Πανούση, Κων/νο Στέγκο, Χρυσή Στέγκου και Στυλιανή Στέγκου επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών και 140 ευρώ στον καθέναν.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι κατηγορούμενοι από τον Μάρτιο έως τον Σεπτέμβριο του ’99 μεταχειρίστηκαν επιτήδεια μέσα για την παραπλάνηση του επενδυτικού κοινού και διέσπειραν ψευδείς ανακοινώσεις, προκαλώντας πλάνη για τις πραγματικές τιμές μετοχών.

Οι κατηγορίες που αντιμετώπιζαν αφορούσαν τα αδικήματα της παράβασης χρηματιστηριακής νομοθεσίας, παραπλάνησης επενδυτικού κοινού, διασποράς ψευδών ειδήσεων και άμεσης συνέργειας στις πράξεις αυτές.

Για όλους τους καταδικασθέντες η έφεση είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα και είναι ελεύθεροι. Η δίκη είχε ξεκινήσει στις 17 Δεκεμβρίου 2004.

Αντιδράσεις

Η πρωτόδικη απόφαση που εκδόθηκε σήμερα από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών σε βάρος του Προέδρου του Δ.Σ Κων/νου Στέγγου και δύο θυγατέρων αυτού, για παράβαση του άρθρου 34 του Ν. 3632/1928, για μία συναλλαγή πώλησης μετοχών μέσω του Χ.Α που έγινε στις 13 Μαΐου 1999, θα προσβληθεί αμέσως με τα προβλεπόμενα από το νόμο ένδικα μέσα ως εσφαλμένη και άδικη, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τεχνική Ολυμπιακή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v