Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χ.Α.: Η αδυναμία έχει… ουρά

Η έλλειψη δυνατών χεριών είναι προφανής στην αγορά, ενώ τόσο ο χαμηλός τζίρος όσο και η αδυναμία των αγοραστών αποτελούν δείγματα ότι οι τεχνικές αντιστάσεις για την ώρα είναι πολύ ισχυρές.

Χ.Α.: Η αδυναμία έχει… ουρά
Η έλλειψη δυνατών χεριών είναι προφανής στην αγορά, ενώ τόσο ο χαμηλός τζίρος όσο και η αδυναμία των αγοραστών να οδηγήσουν τις τιμές τουλάχιστον εντός του πτωτικού καναλιού αποτελούν δείγματα ότι οι τεχνικές αντιστάσεις, για την ώρα, είναι πολύ ισχυρές.

Η αγορά μας παραμένει σε πτωτική φάση και ακόμα δεν υπάρχει κάποια ισχυρή ένδειξη ότι επίκειται αντιστροφή. Πέραν των τραπεζικών χαρτιών που έχουν σημειώσει πολύ ισχυρές απώλειες, το κλίμα έχει χαλάσει αισθητά και στις άλλες δεικτοβαρείς μετοχές του Large Cap.

Ο Γενικός Δείκτης, μετά την κίνησή του κάτω από τις 900 μονάδες, δείχνει ότι η ανοδική τάση έχει πλέον αλλοιωθεί. Οι αγοραστές για να ανατρέψουν την εικόνα θα πρέπει να τον επαναφέρουν άνω των 880 μονάδων αρχικά, ενώ οι 900 μονάδες φαντάζουν δύσκολες.

Η πρώτη πραγματική στήριξη της αγοράς βρίσκεται στις 830 μονάδες, ενώ ο τοπικός πυθμένας των 821 στη συνεδρίαση της 27ης Μαρτίου μπορεί να ανακόψει τις «πωλήσεις». Στήριξη επίσης παρέχει και το επίπεδο των 803 μονάδων, όμως η κίνηση του Γενικού Δείκτη και η διάσπαση διαδοχικών στηρίξεων δείχνει ότι η πτώση μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 760.

Με βάση την τρέχουσα εικόνα, η άνοδος του FTSE/ΑSE 25 προς τη ζώνη των 300-303 μονάδων δείχνει δύσκολο στοίχημα, αφού σε εκείνα τα επίπεδα βρίσκονται τόσο ο Εκθετικός Κινητός Μέσος Όρος (ΕΚΜΟ) 200 ημερών όσο και η γραμμή Fibonacci, 61,8% της κίνησης από τα χαμηλά του Ιουνίου του 2012 έως τα υψηλά του Φεβρουαρίου.

Στον αντίποδα, η στήριξη είναι στις 265 μονάδες, τοπικός πυθμένας στη συνεδρίαση της 27ης Μαρτίου, ενώ το πιθανότερο σενάριο είναι οι 250 μονάδες.

Σε επιμέρους μετοχές, ο ΟΤΕ να διατηρηθεί πάνω από τον ΕΚΜΟ 200 ημερών και τα 4,50 ευρώ, ενώ κρίσιμο όριο είναι το πρόσφατο χαμηλό των 4,26 ευρώ, αφού κάτω από εκεί ανοίγει ο δρόμος για το 3 μπροστά από τη μετοχή.

Για τη ΔΕΗ, ελαφρώς χειρότερη η εικόνα, με παραμονή κάτω από τον ΕΚΜΟ 200 ημερών και κίνηση χαμηλότερα και των 5 ευρώ, ενώ η στήριξη βρίσκεται στα 4,46 ευρώ.

Καλύτερη η εικόνα για τον ΟΠΑΠ, που παραμένει μακριά από τα 6 ευρώ, ωστόσο η παράλληλη κίνηση με τον 200άρη μπορεί να κρύβει εκπλήξεις.

Για την Jumbo, μετά το δυνατό sell-off έως τα 4,85 ευρώ εξαιτίας της Κύπρου, η ανοδική κίνηση συνεχίζεται. Στη μετοχή του Μυτιληναίου, ο ΕΚΜΟ 200 ημερών και τα 4 ευρώ είναι παρελθόν, κι επόμενο επίπεδο προσοχής είναι τα 3,5 ευρώ.

Για τη ΓΕΚΤΕΡΝΑ και τα ΣΩΛΚ, που είναι από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση δύο τίτλοι με βάρος, για τη μεν ΣΩΛΚ τα επίπεδα του 1,5 ευρώ είναι στήριξη, ενώ χαμηλότερα πάμε στο 1,43 ευρώ, και για την πρώτη, η μετοχή κινείται πια κάτω στον ΕΚΜΟ των 200 ημερών στο 1,72 ευρώ, ενώ προσοχή απαιτείται στο 1,46 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v