Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Ευμετάβλητη η τάση

Ευμετάβλητη παραμένει η τάση της εγχώριας αγοράς, εκτιμούν οι χρηματιστηριακές, μερίδα των οποίων επισημαίνει πως, παρά τη διόρθωση, η θεμελιώδης εικόνα της Σοφοκλέους διατηρείται ”ελκυστική”, ενώ συμπληρώνουν πως αφενός το αγοραστικό ενδιαφέρον αναμένεται να αναζωπυρωθεί και αφετέρου υπάρχουν αγοραστικές ευκαιρίες.

ΑΧΕ: Ευμετάβλητη η τάση
Τι εκτιμάται για σήμερα: Από τις ροές κεφαλαίων έχει εξαρτηθεί η πορεία της αγοράς τον τελευταίο καιρό αναφέρει η Marfin Analysis, η οποία συμπληρώνει πως κύριο χαρακτηριστικό της Σοφοκλέους ήταν η μεταβλητότητα, τάση η οποία αναμένεται να διατηρηθεί.

Η Σίγμα Securities εκτιμά πως, παρά το γεγονός ότι οι πιέσεις πώλησης ενδέχεται να συνεχιστούν βραχυπρόθεσμα, η θεμελιώδης εικόνα της Σοφοκλέους δεν έχει διαφοροποιηθεί και παραμένει ”ελκυστική”.

Από την πλευρά της η Proton Securities εκτιμά πως οι νέες ανησυχίες που έχουν δημιουργηθεί αναφορικά με το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου του ΟΤΕ ενδέχεται να αποτυπωθούν στην αγορά.

Οριακά υψηλότερα εκτιμά η Eurocorp πως θα ανοίξει σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο.

Εξάλλου, η Εγνατία Finance σημειώνει πως η πρόσφατη διόρθωση αποτελεί μια ”υγιή” αντίδραση, αν και επισημαίνει την υπερβολή όσον αφορά στο μέγεθός της.

Ωστόσο, συμπληρώνει πως δεν διακρίνει κάποια σημαντική διαφορά στη θεμελιώδη εικόνα της Σοφοκλέους, ενώ εκτιμά πως το αγοραστικό ενδιαφέρον αναμένεται να αναζωπυρωθεί σύντομα. Επισημαίνει, επίσης, πως οι επιθετικές κινήσεις αποκόμισης κερδών έχουν δημιουργήσει αρκετές αγοραστικές ευκαιρίες.

Η Εγνατία Finance σημειώνει πως στα τρέχοντα επίπεδα εμφανίζεται αγοράστρια σε τράπεζες, τηλεπικοινωνίες, αλλά και σε ΔΕΗ, Τιτάν και Coca-Cola Τρία Έψιλον από την υψηλή κεφαλαιοποίηση, καθώς και στις μετοχές των Μυτιληναίος, ΜΕΤΚΑ, Μαΐλλης, Frigoglass, Πετζετάκις, Attica Group, Folli Follie, ΚΑΕ, Hyatt, Jumbo, Notos Com και Φουρλής από τη μικρότερη κεφαλαιοποίηση.

Τι έγινε χθες: Σημαντική πτώση κατέγραψαν χθες οι ελληνικές μετοχές, με τον Γενικό Δείκτη να καταγράφει απώλειες 2,77%, αναφέρει η Marfin Analysis.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως ο FTSE-20 έκλεισε 2,88% χαμηλότερα, με τις τραπεζικές μετοχές να καταγράφουν τις μεγαλύτερες απώλειες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v