Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραμένει αισιόδοξη η EFG Eurobank Sec για 2005

Παραμένει αισιόδοξη για το 2005 η Eurobank Sec αν και, όπως επισημαίνει, ”έχει κατά νούν τους κινδύνους” και ειδικότερα την επικείμενη εισαγωγή των ΔΛΠ. Τι ”βλέπει” για τα κέρδη ανά μετοχή, την τιμή στόχο για το Γενικό Δείκτη. Η Outperform list. Τα Top Picks.

Παραμένει αισιόδοξη η  EFG Eurobank Sec για  2005
Παραμένει αισιόδοξη για το 2005 η Eurobank Sec αν και όπως επισημαίνει ”έχει κατά νούν τους κινδύνους” και ειδικότερα την επικείμενη εισαγωγή των ΔΛΠ.

Παράλληλα, η EFG Eurobank Sec, στο μηνιαίο report (Μάρτιος 2005) υποδεικνύει ως κύριο λόγο της αισιοδοξίας της για τις ελληνικές μετοχές τη δυναμική που εμπεριέχει η αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων.

Η θέση της χρηματιστηριακής πηγάζει επίσης από τη συγκρατημένη αισιοδοξία που τη χαρακτηρίζει, για τις προοπτικές των διεθνών αγορών.

Βάσει των νέων υψηλότερων εκτιμήσεων της χρηματιστηριακής τα κέρδη ανά μετοχή για το 2005 των μετοχών του Universe list (60 εισηγμένες) θα ενισχυθούν κατά 22,5%, έναντι προγενέστερων εκτιμήσεων για αύξηση της τάξεως του 20,5% προηγούμενως.

Η Eurobank Sec τονίζει ότι το Μάρτιο σημειώθηκε στη Σοφοκλέους αποκόμιση κερδών, ωστόσο προβλέπει ότι μέχρι το τέλος του μήνα ίσως το ΧΑ να υπερβεί ξανά τις 3.000 μονάδες, ενώ διατηρεί την τιμή στόχο των 3.200 μονάδων για το Γενικό Δείκτη.

Aναλυτικότερα βάσει των εκτιμήσεων για τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) ο Γενικός Δείκτης του ΧΑ, όπως αναφέρει η EFG Eurobank, διαθέτει περιθώρια ανόδου 18%, δηλαδή στις 3.280 μονάδες.

Πλην όμως η χρηματιστηριακή διατηρεί τον στόχο των 3.200 μονάδων για το Γ.Δ. κυρίως λόγω της μεταβλητότητας που θα επιφέρει στα κέρδη των εισηγμένων η εισαγωγή των ΔΛΠ.

Ως κάτω όριο για το Γενικό Δείκτη το τρέχον έτος, οι αναλυτές της Eurobank Sec ”θέτουν” τις 2.440 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, τα θέματα που θα ”απασχολήσουν” την αγορά τον τρέχοντα μήνα, σύμφωνα με την EFG Eurobank Sec, είναι τα προγράμματα αναδιάρθρωσης αλλά και οι μετοχοποιήσεις εταιριών.

Ως ανάλογες περιπτώσεις η χρηματιστηριακή ξεχωρίζει τον ΟΠΑΠ, τη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, τον ΟΛΠ και την Εμπορική Τράπεζα, ενώ αναφέρει την Εθνική Τράπεζα και τον ΟΤΕ επίσης, ως εταιρίες που έχουν αναλάβει πρόγραμμα αναδιάρθρωσης.

H Outperform λίστα της Eurobank Sec περιλαμβάνει τις εξής μετοχές: Αβαξ, Τράπεζα Κύπρου, Cosmote, Folli Follie, Frigoglass, Μαΐλλης, Μυτιληναίος και TIM Hellas.

Η λίστα των Top Picks της Χρηματιστηριακής περιλαμβάνει τις μετοχές: Alpha Bank, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Τιτάν και ΔΕΗ.

Εν τω μεταξύ, με κριτήριο την παρουσία των εισηγμένων στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης η χρηματιστηριακή ξεχωρίζει ως Top Picks την Εθνική Τράπεζα, την 3Ε, το Γερμανό και το Σαράντη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v