Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

CSFB: Η ”απειλή” για τις ελληνικές τράπεζες

Η μείωση της διάθεσης για ρίσκο ενδέχεται να επιφέρει πλήγμα στις ελληνικές τράπεζες, επισημαίνει σε έκθεσή της για τον ευρωπαϊκό κλάδο η CSFB. Τονίζει ότι το momentum για τα εγχώρια τραπεζικά ιδρύματα παραμένει ισχυρό, ενώ επισημαίνει τις υψηλές αποδόσεις.

CSFB: Η ”απειλή” για τις ελληνικές τράπεζες
Η μείωση της διάθεσης για ρίσκο ενδέχεται να επιφέρει πλήγμα στις ελληνικές τράπεζες, επισημαίνει σε έκθεσή της για τον ευρωπαϊκό κλάδο η CSFB, με τίτλο ”Risk apetite – Time to blink” και ημερομηνία 17 Μαρτίου.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο οίκος, το momentum για τα εγχώρια ιδρύματα παραμένει ισχυρό, δεδομένων των προοπτικών τους αφενός και των ”καλών” τους μεγεθών αφετέρου.

Μιλώντας γενικότερα για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο, η CSFB τονίζει πως η διάθεση για επενδυτικό ρίσκο παρέμεινε ισχυρή κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2005.

Συμπληρώνει, όμως, πως η πρόσφατη ήπια διεύρυνση των πιστωτικών περιθωρίων (spreads) και η σημαντική πτώση των δεικτών των αναδυόμενων αγορών ενδέχεται να σηματοδοτούν αναθεώρηση του κινδύνου.

Επίσης, μεταξύ άλλων, η CSFB σημειώνει πως οι τράπεζες εκείνες που έχουν καταγράψει τις μεγαλύτερες αποδόσεις, από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα, είναι εκείνες που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στον δείκτη beta, αλλά και αυτές που εμφανίζουν τις πιο επιτυχημένες περιπτώσεις αναδιάρθρωσης.

Ειδικότερα, συμπληρώνει πως τις μεγαλύτερες αυξήσεις στις χρηματιστηριακές τιμές τους, σε ετήσια βάση, παρουσιάζουν οι ελληνικές τράπεζες, εκείνες που έχουν παρουσία στην Ανατολική Ευρώπη, αλλά και ορισμένες γερμανικές.

”Ανησυχία” για τη CSFB αποτελεί το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες μετοχές ενδέχεται να εμφανίζονται υπερτιμημένες, φέροντάς τες κατά συνέπειαν αντιμέτωπες με σημαντική μείωση της διάθεσης για ρίσκο.

Σε περίπτωση που αυτό συμβεί, ο ξένος οίκος προβλέπει ότι θα ξεκινήσουν αναθεωρήσεις στις συστάσεις για το σύνολο του κλάδου.

Εξάλλου, η CSFB επαναδιατυπώνει την τιμή–στόχο των 30 ευρώ για την Alpha Bank, την τιμή-στόχο των 23,60 ευρώ για τη μετοχή της Eurobank και την τιμή-στόχο των 30 ευρώ για την Εθνική, συνιστώντας ”overweight” και για τους τρεις τίτλους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v