Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Από τις διεθνείς αγορές η τάση

Κίνηση ανάλογη των ευρωπαϊκών αγορών εκτιμούν οι χρηματιστηριακές πως θα επιδείξει η Σοφοκλέους, επηρεασμένη, όμως, και από τη χθεσινή ”αδυναμία” των αμερικανικών αγορών, αλλά και από τη νέα άνοδο στις τιμές του πετρελαίου. Τράπεζες και ΟΠΑΠ στο επίκεντρο.

ΑΧΕ: Από τις διεθνείς αγορές η τάση
Τι εκτιμάται για σήμερα: Χαμηλότερα εκτιμά η Marfin Analysis πως θα ανοίξει η αγορά κατά τη σημερινή συνεδρίαση, μετά την πτώση που σημείωσαν οι αμερικανικές αγορές αφενός και αφετέρου λόγω της αύξησης των τιμών του πετρελαίου.

Τάση ανάλογη των ευρωπαϊκών αγορών εκτιμά η Proton Securities πως θα ακολουθήσει σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, ενώ η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως ο ΟΠΑΠ και οι τράπεζες θα παραμείνουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Στην ”αδυναμία” που επέδειξαν χθες οι αμερικανικές αγορές αναφέρει η Εγνατία Finance η οποία εκτιμά πως σε περίπτωση που ακολουθηθεί από ένα επίσης ”αδύναμο” άνοιγμα στις ευρωπαϊκές αγορές και δη σε συνδυασμό με την άνοδο των τιμών του πετρελαίου τότε ενδέχεται να παρουσιαστούν περαιτέρω κινήσεις αποκόμισης κερδών στη Σοφοκλέους, με ηπιότερους, όμως, ρυθμούς.

Εξάλλου και η Σίγμα Securities δεν αποκλείει τη διατήρηση κινήσεων αποκόμισης κερδών μεσοπρόθεσμα, η οποία, όμως, επισημαίνει πως τίτλοι οι οποίοι διαθέτουν ”ελκυστική αποτίμηση” έχουν καταγράψει σημαντική διόρθωση αποτελούν αγοραστικές ευκαιρίες.

Τι έγινε χθες: Σημαντικά λόγω των έντονων ρευστοποιήσεων υποχώρησε η ελληνική αγορά κατά τη χθεσινή συνεδρίαση αναφέρει η Marfin Analysis η οποία συμπληρώνει πως ο FTSE 20 έκλεισε 2,03% χαµηλότερα με τις τραπεζικές μετοχές να συνεχίζουν τη διόρθωση.

Επιπλέον η Marfin Analysis σημειώνει πως οι μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησαν, ακολουθώντας την πτώση των blue chips.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v