Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Πιθανές κινήσεις αποκόμισης κερδών

Το ενδεχόμενο να συνεχιστούν οι κινήσεις αποκόμισης κερδών επισημαίνουν οι χρηματιστηριακές για τη σημερινή συνεδρίαση, ενώ εκτιμούν πως η ψυχολογία, αλλά και το momentum της αγοράς παραμένουν θετικά. Στο επίκεντρο ο ΟΠΑΠ.

ΑΧΕ: Πιθανές κινήσεις αποκόμισης κερδών
Τι εκτιμάται για σήμερα: Τη διατήρηση των επιλεκτικών αγορών προβλέπει η Εθνική ΑΧΕ, καθώς –όπως αναφέρει– οι επενδυτές αναγνωρίζουν τη θετική ψυχολογία και το momentum της αγοράς.

Η Marfin Analysis από την πλευρά της δεν αποκλείει τη συνέχιση τάσεων αποκόμισης κερδών και δη σε συνέχεια της αδυναμίας που παρουσίασαν χθες οι αμερικανικές αγορές.

Εξάλλου, η Proton Securities εκτιμά πως ο ΟΠΑΠ θα παραμείνει στο επίκεντρο εν όψει της εκλογής του νέου προέδρου, ενώ συμπληρώνει πως οι επιχειρηματικές εξελίξεις παραμένουν περιορισμένες.

Η Εγνατία Finance δεν προβλέπει σημαντική διαφοροποίηση στην ψυχολογία κατά τη σημερινή συνεδρίαση, με την προϋπόθεση, όμως, ότι δεν θα σημειωθούν σημαντικές αποκλίσεις στις ξένες αγορές.

Επίσης, η Εγνατία Finance συμπληρώνει πως ενδέχεται να παρουσιαστούν τάσεις αποκόμισης κερδών σε ορισμένους τίτλους, χωρίς, όμως, να είναι ικανές να οδηγήσουν τον Γενικό Δείκτη μακριά από το επίπεδο των 3.100 μονάδων.

Τι έγινε χθες: Από κινήσεις αποκόμισης κερδών σε όλο το ταμπλό της Σοφοκλέους χαρακτηρίστηκε η χθεσινή συνεδρίαση αναφέρει η Marfin Analysis, που σημειώνει πως οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης υποαπέδωσαν, με τον FTSE – 20 να κλείνει κατά 0,85% χαμηλότερα.

Οι μετοχές των ΟΠΑΠ (-3,24%), Alpha Bank (-1,45%) και Cosmote (-2,54%) ήταν μεταξύ εκείνων που κατέγραψαν τη μεγαλύτερη πτώση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v