Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Frigoglass: ”Outperform” από Marfin-Eurobank Sec

Τη σύσταση ”outperform” επαναδιατυπώνουν οι Marfin Analysis και Eurobank Securities για τη μετοχή της Frigoglass, λόγω των ισχυρών θεμελιωδών μεγεθών της εταιρίας, αλλά και της ”ελκυστικής” αποτίμησης της μετοχής όπως αναφέρουν στα πρωινά τους report (15/3/2005).

Frigoglass: ”Outperform” από Marfin-Eurobank Sec
Τη σύσταση ”outperform” επαναδιατυπώνουν οι Marfin Analysis και Eurobank Securities για τη μετοχή της Frigoglass στα πρωινά τους report με ημερομηνία 15 Μαρτίου 2005.

Ειδικότερα, η Marfin Analysis σημειώνει πως διατηρεί την θετική της άποψη για την Frigoglass, αλλά και την προαναφερθείσα σύσταση δεδομένων των ισχυρών θεμελιωδών μεγεθών, της ισχυρής ρευστότητας, αλλά και της ”λογικής” αποτίμησης.

Εξάλλου, η χρηματιστηριακή αναφερόμενη σε συνέντευξη του διευθύνοντος συμβούλου της Frigoglass κ. Λόη, στον Τύπο του Σαββατοκύριακού, σημειώνει πως η στρατηγική του ομίλου το 2005 θα βασιστεί στο συνδυασμό της οργανικής επέκτασης και ανάπτυξης μέσω εξαγορών ή στρατηγικών συμμαχιών.

Επίσης και επικαλούμενη τη συνέντευξη του κ. Λόη, η Marfin Analysis, συμπληρώνει πως ο όμιλος εξετάζει την είσοδό του στην αγορά της Αμερικής, ενώ για το 2005 ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου προβλέπει αύξηση των πωλήσεων της τάξης του 5 – 7% και ενίσχυση στα κέρδη ανά μετοχή κατά 10-14%.

Εξάλλου, η Eurobank Securities συμπληρώνει πως ο όμιλος, ο οποίος έχει παρουσία σε όλες τις ηπείρους εκτός από την Αμερική, εξετάζει την είσοδό του στην τελευταία εδώ και μερικά χρόνια, καθώς η αμερικανική αγορά διαθέτει κάποια ”ξεχωριστά” χαρακτηριστικά λόγω του μονοπωλιακού καθεστώτος που τη διέπει.

Η Eurobank Securities σημειώνει πως διατηρεί τη σύσταση ”outperform” για τη μετοχή της Frigoglass που διαπραγματεύεται 9,9 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2005.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v