Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Οι αναλυτές για την παραίτηση Φιλιππίδη

Αναμενόμενη χαρακτηρίζουν την παραίτηση του προέδρου του ΟΠΑΠ Αν. Φιλιππίδη οι χρηματιστηριακές, οι οποίες παράλληλα εκτιμούν πως πρόκειται για μια ”θετική” κίνηση που αναμένεται να ”χαροποιήσει τους επενδυτές”. Πώς σχολιάζουν Marfin, Σίγμα, Εγνατία, Alpha Finance και Eurocorp.

ΟΠΑΠ: Οι αναλυτές για την παραίτηση Φιλιππίδη
Αναμενόμενη χαρακτηρίζουν την παραίτηση του προέδρου του ΟΠΑΠ Αν. Φιλιππίδη οι χρηματιστηριακές, οι οποίες παράλληλα εκτιμούν πως πρόκειται για μια ”θετική” κίνηση που αναμένεται να ”χαροποιήσει τους επενδυτές”.

Σημειώνεται πως την Παρασκευή 11 Μαρτίου ο κ. Φιλιππίδης υπέβαλε την παραίτησή του στον υφυπουργό Αθλητισμού, Γ. Ορφανό, ο οποίος και την έκανε αποδεκτή, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

Η Marfin Analysis σημειώνει πως η παραίτηση ήταν αναμενόμενη, επισημαίνοντας πως υπήρχαν σχετικές φήμες τον τελευταίο καιρό, ενώ συμπληρώνει πως αν και δεν έχει γίνει γνωστός ακόμη ο νέος πρόεδρος του Οργανισμού, πρώτος επιλαχών φέρεται να είναι ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ κ. Σωτήρης Κωστάκος.

Ανάλογη είναι και η τοποθέτηση της Σίγμα Securities, που επισημαίνει πως ο κ. Φιλιππίδης παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου σε λιγότερο από 12 μήνες, ενώ ”αναμενόμενη” χαρακτηρίζει την κίνηση και η Εγνατία Finance.

Η Alpha Finance χαρακτηρίζει την παραίτηση του κ. Φιλιππίδη ”θετική” κίνηση όσον αφορά στη μετοχή του ΟΠΑΠ, ενώ συμπληρώνει πως ήταν αναμενόμενη λόγω των αντιφατικών δηλώσεων που έχει πραγματοποιήσει ο πρώην πρόεδρος του Οργανισμού όσον αφορά στις λειτουργίες του ΟΠΑΠ.

Εξάλλου, η Eurocorp σημειώνει πως η παραίτηση Φιλιππίδη αναμένεται να ικανοποιήσει τους επενδυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v