Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Blue chips στο επίκεντρο, τάσεις συσσώρευσης

Τάσεις συσσώρευσης προβλέπουν για σήμερα οι χρηματιστηριακές, οι οποίες εκτιμούν πως το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί σε μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και κυρίως στις τράπεζες, τον ΟΤΕ και τον ΟΠΑΠ, ενώ δεν αποκλείονται και τάσεις αποκόμισης κερδών.

ΑΧΕ: Blue chips στο επίκεντρο, τάσεις συσσώρευσης
Τι εκτιμάται για σήμερα: Τάσεις συσσώρευσης στα τρέχοντα επίπεδα προβλέπει η Marfin Analysis, που παράλληλα σημειώνει πως το ενδιαφέρον των επενδυτών θα επικεντρωθεί σε τραπεζικούς τίτλους.

Εξάλλου, η Proton Securities σημειώνει πως σε εγχώριο επίπεδο η ψυχολογία παραμένει θετική, με τον ΟΤΕ να βρίσκεται στο επίκεντρο στο πλαίσιο των νέων ανησυχιών που έχουν δημιουργηθεί γύρω από το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου.

Στις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης εκτιμά η Σίγμα Securities πως θα επικεντρωθεί το ενδιαφέρον των επενδυτών (και κυρίως στις τράπεζες, τις τηλεπικοινωνίες και εταιρίες ψυχαγωγίας), το οποίο και προβλέπει ότι θα συνδυαστεί με επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον σε τίτλους της μεσαίας κεφαλαιοποίησης που έχουν ισχυρά θεμελιώδη και προοπτικές ανάπτυξης.

Στις θετικές επιδόσεις που κατέγραψε η Σοφοκλέους την περασμένη εβδομάδα αναφέρεται η Εγνατία Finance, που εκτιμά πως η εγχώρια αγορά θα κινηθεί σε ανάλογο μοτίβο και σήμερα, καθώς οι εξελίξεις είναι σε γενικές γραμμές ”ουδέτερες”.

Επίσης, η Εγνατία Finance συμπληρώνει πως δεν αποκλείεται να παρουσιαστούν τάσεις αποκόμισης κερδών.

Η κίνηση του Γενικού Δείκτη σε σχέση µε την πορεία των συναλλαγών εκτιμά η Omega Bank πως θα πρέπει να μελετηθεί την τρέχουσα εβδομάδα, ενώ συμπληρώνει πως παράλληλα θα πρέπει να δούµε τη συµπεριφορά του ∆είκτη στο επίπεδο των 3.150 µονάδων που ορίζει πλέον την πρώτη βραχυπρόθεσµη αντίσταση.

Επίσης, η Omega Bank συμπληρώνει πως ενδεχόµενη αποτυχία να υπερβεί η τιµή του ∆είκτη την παραπάνω αντίσταση θα έχει ως αποτέλεσµα την πλαγιο-καθοδική κίνηση των τιµών έως το επίπεδο στήριξης των 3.120 µονάδων, ενώ η επόµενη εντοπίζεται στην περιοχή των 3.080 µονάδων.

Ενίσχυση της βραχυπρόθεσµης ανοδικής τάσης θα επιτευχθεί µόνο µε την ισχυρή αύξηση του όγκου συναλλαγών σε συνδυασµό µε την άµεση διάσπαση των 3.150 µονάδων, καθώς θα αποτελέσει ένδειξη έναρξης µιας βραχυπρόθεσµης κίνησης που θα έχει ως πρώτο στόχο την περιοχή των 3.180 µονάδων, επισημαίνει η Omega Bank.

Τι έγινε την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2005: Άνοδο σημείωσε ο Γενικός Δείκτης κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας με τους όγκους των συναλλαγών να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, αναφέρει η Marfin Analysis.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως ο FTSE-20 έκλεισε με κέρδη 0,96%, οδηγούµενος από τις µετοχές των Εθνικής (+1,99%), Alpha Bank (+1,54%) και ΟΠΑΠ (+2,32%).

Επίσης, η Marfin Analysis σημειώνει πως οι µετοχές της µεσαίας κεφαλαιοποίησης ανέκαµψαν µετά τις πιέσεις που είχαν δεχτεί την προηγούμενη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v