Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Διέξοδος η εξαγορά της Cosmote, λέει η HSBC

Στην εξαγορά της θυγατρικής Cosmote θα πρέπει να στοχεύσει ο ΟΤΕ, προκειμένου να καλύψει την απώλεια μεριδίων που εμφανίζει στην αγορά σταθερής τηλεφωνίας, μετά την απελευθέρωση της, εκτιμά η HSBC σε έκθεσή της.

ΟΤΕ: Διέξοδος η εξαγορά της Cosmote, λέει η HSBC
Στην εξαγορά της θυγατρικής Cosmote θα πρέπει να στοχεύσει ο ΟΤΕ, προκειμένου να καλύψει την απώλεια μεριδίων που εμφανίζει στην αγορά σταθερής τηλεφωνίας, μετά την απελευθέρωση της, εκτιμά η HSBC σε έκθεσή της για τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών με ημερομηνία 11 Μαρτίου.

Ωστόσο, όπως επισημαίνεται στην έκθεση, η εξαγορά των μειοψηφιών της Cosmote δεν θεωρείται πιθανή εάν δεν επιλυθεί το θέμα της αναδιάρθρωσης του ΟΤΕ. Παράλληλα, επισημαίνει πως ο ΟΤΕ παραμένει η τελευταία ευρωπαϊκή εταιρία που δεν έχει προχωρήσει σε αναδιάρθρωση, ωστόσο, όπως αναφέρει, η διοίκηση πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση.

Όπως εκτιμά η HSBC, μετά την προσφορά της TIM Hellas από την Telecom Italia, το εναπομείναν σε ελεύθερη διαπραγμάτευση μειοψηφικό ποσοστό της Cosmote είναι ”υποψήφιο” για εξαγορά.

Παραμένοντας αμιγώς τηλεπικοινωνιακή εταιρία, η Cosmote εμφανίζει P/E 12,8 έναντι μέσου P/E 15,3 που παρουσιάζει η αγορά κινητής τηλεφωνίας.

Σύμφωνα με τα μετοχολόγια, ο ΟΤΕ κατέχει το 58,980% της Cosmote, η Telenor κατέχει ποσοστό κάτω του 5%, η MR ComEnterprises Cyprus 4,962% και η Fidelity ποσοστό 4,90%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v