Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σίγμα: Στα 4,84 ευρώ η τιμή-στόχος για Intracom

Σε αναβάθμιση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Intracom στα 4,84 ευρώ σε δωδεκάμηνο ορίζοντα, έναντι 4,13 ευρώ προχωρά η Σίγμα Χρηματιστηριακή σε έκθεσή της με ημερομηνία 11 Μαρτίου, διατηρώντας τη σύσταση ”neutral”.

Σίγμα: Στα 4,84 ευρώ η τιμή-στόχος για Intracom
Σε αναβάθμιση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Intracom στα 4,84 ευρώ σε δωδεκάμηνο ορίζοντα έναντι 4,13 ευρώ προχωρά η Σίγμα Χρηματιστηριακή σε έκθεσή της με ημερομηνία 11 Μαρτίου. Παράλληλα, διατηρεί αμετάβλητη τη σύσταση ”neutral”.

Σημειώνεται ότι η μετοχή της Intracom έκλεισε χθες (10/3) στα 4,54 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά την Intracom, η χρηματιστηριακή εξηγεί πως η νέα τιμή-στόχος προκύπτει από το μέσο όρο δύο μοντέλων αποτίμησης.

Συγκεκριμένα, από το μοντέλο αποτίμησης προεξόφλησης ταμειακών ροών (DCF) προκύπτει νέα τιμή-στόχος 4,82 ευρώ έναντι προηγούμενης τιμής 4,67 ευρώ. Παράλληλα, από τη συγκριτική ανάλυση προκύπτει νέα τιμή 4,85 ευρώ έναντι προηγούμενης τιμής στα 4,37 ευρώ.

Μετά την εξέταση των αποτελεσμάτων της εταιρίας για το 2004, η Σίγμα αναφέρει ότι προχώρησε σε αναθεώρηση των μοντέλων αποτίμησης προκειμένου να ενσωματώσει τις προβλέψεις της διοίκησης και το πρόγραμμα για τον περιορισμό του κόστους.

Σε αυτό το πλαίσιο η χρηματιστηριακή προχώρησε σε αναβάθμιση των προβλέψεών της για τα κέρδη ανά μετοχή στα έτη 2005 και 2006 κατά 14,1% και 28,5% αντιστοίχως.

Σε ό,τι αφορά την αμετάβλητη σύσταση για τη μετοχή, επισημαίνει ότι ενδεχόμενη αναβάθμιση θα προκύψει εφόσον ανακοινωθούν πρόσθετα μέτρα για τον περιορισμό του κόστους, αλλά και σε περίπτωση που υπάρξουν ενδείξεις για σταθερή ανάκαμψη των εσόδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v