Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Τσουχτερή” έκθεση της UBS για Alpha Bank

”Μείωση θέσεων” συστήνει έκθεση της UBS (28/5) για τη μετοχή της Alpha Bank, ενώ περικόπτει την τιμή στόχο (από 13,7) στα 13,4 ευρώ. Επίσης, αναθεωρεί προς τα κάτω τις εκτιμήσεις για τα κέρδη της τράπεζας, ενώ ασκεί κριτική στη δανειακή πολιτική και στις αλλαγές στη στρατηγική κατεύθυνση.

”Τσουχτερή” έκθεση της UBS για Alpha Bank
”Μείωση θέσεων” (από ”συσσώρευση”) συστήνει έκθεση της UBS Warburg για τη μετοχή της Alpha Bank, ενώ μειώνει την τιμή στόχο (από τα 13,7) στα 13,4 ευρώ.

Η UBS στην έκθεσή της με ημερομηνία 28 Μαΐου, αποδίδει την προς τα κάτω αναθεώρησή της στα απογοητευτικά αποτελέσματα α΄ τριμήνου της Alpha Bank, τα οποία χαρακτηρίζει πολύ πιο κάτω από τις προβλέψεις της.

Ο οίκος αναθεωρεί προς τα κάτω τις προβλέψεις του για τα ετήσια κέρδη της τράπεζας, ως εξής: -34% για το 2002, -12% για το 2003 και –7% για το 2004.

Οι αναλυτές εκφράζουν την πεποίθηση ότι η στρατηγική της Alpha περιλαμβάνει χαμηλής κερδοφορίας δανεισμό προς εταιρίες, που σε συνδυασμό με την επέκταση στο retail θα διατηρήσει καθοδική πίεση στην ήδη χαμηλή απόδοση ιδίων κεφαλαίων (ROE).

Τα αδύναμα λειτουργικά αποτελέσματα της Alpha, τονίζει το report, αντανακλούν τη χαμηλή ανάμιξη του ιδρύματος σε δανεισμό υψηλών περιθωρίων κέρδους, ενώ αναφορά γίνεται και στην υποχώρηση των εσόδων από συναλλαγές, τόκους και προμήθειες.

Τέλος, η UBS αναφέρει ότι η Alpha άλλαξε στρατηγική κατεύθυνση δύο φορές στο διάστημα ενός έτους (από μεμονωμένη ανάπτυξη σε απόπειρα συγχώνευσης με την Εθνική και τανάπαλιν), κάτι που εγείρει, όπως επισημαίνεται, θέμα αξιοπιστίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v