Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι εκτιμά η Eurobank Sec για Εθνική- ΟΤΕ (update)

Θετική εμφανίζεται για την Εθνική Τράπεζα η Eurobank Sec, αν και εκτιμά ότι το upside της κερδοφορίας της ήδη αποτιμάται στην τιμή της μετοχής. ”Outperform” η ίδια χρηματιστηριακή για τον ΟΤΕ, σε ξεχωριστή της έκθεση (9/3/05).

Τι εκτιμά η Eurobank Sec για Εθνική- ΟΤΕ (update)
Θετική εμφανίζεται σε γενικές γραμμές για την Εθνική, αλλά και ξεκάθαρα για τον ΟΤΕ η EFG Eurobank Securities σε ξεχωριστές της εκθέσεις για τις δύο εταιρίες, όπου διατηρεί τη σύσταση ”market perform” και ”outperform”, αντίστοιχα.

Σε ό,τι αφορά την Εθνική Τράπεζα (9 Μαρτίου 2005),προχωρά σε ανοδική αναθεώρηση (κατά 5,1%) των προβλέψεών της σε ό,τι αφορά τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή της τράπεζας το 2005.

Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι η μετοχή θα προσελκύσει το ενδιαφέρον των επενδυτών με άξονα το σχέδιο αναδιάρθρωσης, ενώ και η παρουσία της Εθνικής στις αγορές υψηλών ρυθμών ανάπτυξης των Βαλκανίων αποτελεί ελκυστικό παράγοντα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Eurobank Sec, στα τρέχοντα επίπεδα η τιμή της μετοχής έχει ήδη αποτυπώσει το μεγαλύτερο μέρος του upside potential της κερδοφορίας.

Σε ό,τι αφορά τον ΟΤΕ (9/3/2005), η ίδια χρηματιστηριακή αναφέρει σε ξεχωριστό της report πως παραμένει θετική για τον Οργανισμό. Σε γενικές γραμμές αναφέρει το report, ο ΟΤΕ αποτελεί ένα ”παιχνίδι αναδιάρθρωσης”, έχοντας μπροστά του όλα τα οφέλη. Εξάλλου, όπως αναφέρεται οι θετικές επιδόσεις της σημερινής διοίκησης μειώνουν τους κινδύνους μη επιτυχούς μεταμόρφωσης.

Για τη σταθερή τηλεφωνία, η Eurobank Securities αναμένει ότι θα υπάρξει περαιτέρω αποδυνάμωση των δραστηριοτήτων σε όρους εσόδων, λόγω του ανταγωνισμού από τους εναλλακτικούς παρόχους και τη μετακύλιση στην κινητή τηλεφωνία. ”Αναμένουμε από τη διοίκηση του Οργανισμού να εφαρμόσει σταδιακά τις απαραίτητες δομικές αλλαγές που θα οδηγήσουν σε χαμηλότερο κόστος και καλύτερα περιθώρια κέρδους στην εγχώρια σταθερή τηλεφωνία”, τονίζεται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v