Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Merrill Lynch:”Overweight” για 8 τραπεζικά ομόλογα

Τη σύσταση ”overweight” δίνει η Merrill Lynch για οκτώ ομόλογα ελληνικών τραπεζών (δύο της Eurobank, τέσσερα της Alpha Bank, δύο της Εθνικής και δύο της Τρ. Πειραιώς) σε έκθεσή της με τίτλο ”Ελληνικές Τράπεζες - Αγνοημένες, Υποαξιολογημένες και Υποτιμημένες” και ημερομηνία 8 Μαρτίου.

Merrill Lynch:”Overweight” για 8 τραπεζικά ομόλογα
Τη σύσταση ”overweight” δίνει η Merrill Lynch για οκτώ ομόλογα ελληνικών τραπεζών σε έκθεσή της με τίτλο ” Ελληνικές Τράπεζες - Αγνοημένες, Υποαξιολογημένες και Υποτιμημένες” και ημερομηνία 8 Μαρτίου, με την οποία ξεκινάει κάλυψη για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο στο σύνολό του.

”Top Pick” για την Merrill Lynch αποτελεί η EFG Eurobank, για την οποία συνιστά ”overweight”, ενώ συμπληρώνει πως παρά το γεγονός ότι η Eurobank αποτελεί την αγαπημένη της ελληνική τράπεζα, τόσο η Alpha όσο και η Εθνική την εξέπληξαν θετικά.

Ειδικότερα και όσον αφορά στα ομόλογα ο ξένος οίκος σημειώνει πως συνιστά ”overweight” για την Eurobank και για τις δυο τρέχουσες ομολογίες που υπάρχουν στην αγορά μεγέθους 400 και 700 εκατ. ευρώ αντίστοιχα (λήξης Ιουνίου και Σεπτεμβρίου 2009) με το περιθώριο του spread να διαμορφώνεται σε 38 και 26 bp αντίστοιχα.

Η Merill Lynch συνιστά επίσης overweight και για τα τέσσερα ομόλογα της Alpha Bank που υπάρχουν στην αγορά μεγέθους 300 εκατ. ευρώ (με περιθώριο spread 96), 300 εκατ. ευρώ (με περιθώριο spread 40), 200 εκατ. ευρώ (με περιθώριο spread 50) και 700 εκατ. ευρώ (με περιθώριο spread 26).

Επίσης, δίνει τη σύσταση ”overweight” για τις δυο τρέχουσες ομολογίες της Εθνικής Τράπεζας ύψους 350 εκατ. ευρώ και 750 εκατ. ευρώ, με το περιθώριο του spread να διαμορφώνεται στο 85 και 28 αντίστοιχα.

Εξάλλου, την ίδια σύσταση δίνει η Merrill Lynch και για τα δυο ομόλογα της Τράπεζας Πειραιώς, ύψους 200 εκατ. ευρώ και 400 εκατ. ευρώ με το περιθώριο του spread να διαμορφώνεται σε 115 και 63 αντίστοιχα.

Από την άλλη ο ξένος οίκος συνιστά ”underweight” για το ομόλογο της Εμπορικής Τράπεζας, ύψους 350 εκατ. ευρώ με περιθώριο spread 65.

Στην έκθεσή της η Merrill Lynch επισημαίνει πως τα ομόλογα των Eurobank, Alpha Bank, Εθνικής και Τράπεζας Πειραιώς είναι ”υποτιμημένα”, παρά το γεγονός ότι η κερδοφορία των τραπεζών έχει ενισχυθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με την Merrill Lynch οι λανθασμένες αξιολογήσεις που έχουν θέσει οι διάφοροι οίκοι στις ελληνικές τράπεζες οφείλονται στην ανησυχία που έχει δημιουργήσει σε ορισμένους η σημαντική ενίσχυση της καταναλωτικής πίστης.

Αν και συμπληρώνει πως υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να διαβρωθεί η χορηγική τους ”ποιότητα”, τονίζει ότι δεδομένων των θετικών μακροοικονομικών προοπτικών της Ελλάδος, το συγκεκριμένο ενδεχόμενο είναι περιορισμένο.

Επίσης, εκτιμά πως η χρηματιστηριακή αγορά έχει ταχθεί θετικά υπέρ των τραπεζών, όπως προκύπτει από την ισχυρή πορεία του κλάδου τον τελευταίο χρόνο αφενός και αφετέρου από τις ευνοϊκές μέσες εκτιμήσεις της αγοράς για το μέλλον.

Σε γενικές γραμμές η Merrill Lynch εκτιμά πως οι EFG Eurobank, Alpha, Εθνική και Πειραιώς είναι σε πολύ καλύτερη θέση απ’ ότι τις αξιολογήσεις που τους έχουν επισυνάψει, ενώ συμπληρώνει πως διαθέτουν καλύτερες προοπτικές από τις άλλες τράπεζες που διαπραγματεύονται σε ανάλογα επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v