Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κεφαλαιαγορά: Μηνυτήρια αναφορά κατά Sex Form

Την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς κατά των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ”Sex Form” για αμοιβές στον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο χωρίς νόμιμη αιτία, αποφάσισε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ζητείται επίσης από το αρμόδιο δικαστήριο η διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου στην εταιρία.

Κεφαλαιαγορά: Μηνυτήρια αναφορά κατά Sex Form
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε κατά την έκτακτη συνεδρίασή του της 8ης Μαρτίου 2005 να υποβάλει μηνυτήρια αναφορά κατά των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας ”Βιομηχανία Εσωρούχων Sex Form” και κατά παντός άλλου υπευθύνου.

Σύμφωνα με την Κεφαλαιαγορά η μηνυτήρια αναφορά κατατίθεται επειδή, όπως προέκυψε από σχετική παρατήρηση του ορκωτού ελεγκτή στο πιστοποιητικό ελέγχου των οικονομικών καταστάσεων της χρήσης 2004, η εταιρία κατέβαλε χωρίς νόμιμη αιτία πριν από δύο και πλέον μήνες το ποσό των πέντε εκατομμυρίων ευρώ στον αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας κατά παράβαση του άρθρου 23α του ν.2190/20.

Τα ανωτέρω επιβεβαιώθηκαν και από έλεγχο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ενώ οι εξηγήσεις που δόθηκαν από την εταιρία κρίθηκαν ανεπαρκείς.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε επίσης να ενημερώσει σχετικά το Υπουργείο Ανάπτυξης και να ζητήσει από το αρμόδιο δικαστήριο τη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου στην εταιρία.

Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Sex Form προς το ΧΑ, ο κ. Αντώνιος Παπαδόπουλος κατέχει τη θέση του αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v