UBS: Έρχεται "διανομή χαρτιών"

Το report τεχνικής ανάλυσης της UBS, οδηγός trading για πολλούς επενδυτές, εκτιμά ότι οι μετοχές εισέρχονται στη φάση διανομής από ισχυρά χέρια σε αδύναμα τον Μάρτιο. Η χρονική ακολουθία και τα κρίσιμα επίπεδα.

UBS: Έρχεται διανομή χαρτιών
Το report τεχνικής ανάλυσης της UBS στις αρχές Μαρτίου, οδηγός trading για πολλούς επενδυτές, εκτιμά ότι οι μετοχές εισέρχονται πλέον στη φάση διανομής τους από τα "ισχυρά" χέρια στα "αδύναμα" τον Μάρτιο.

Στις αμερικανικές αγορές, η κίνηση του Μαρτίου θα αποτελεί μέρος μιας διαδικασίας σχηματισμού κορυφής με δείγματα διανομής των χαρτιών κατά την άποψη τεχνικής ομάδας της UBS.

"Τα χαμηλά της 26ης Φεβρουαρίου, οι 1.485 του S&P 500, έχουν έναν κεντρικό χαρακτήρα, και αν και αναμένουμε κίνηση σε υψηλότερα επίπεδα τον Μάρτιο, αυτή θα έχει διανεμητικό χαρακτήρα, εφόσον οι συναλλαγές παραμένουν πάνω από τις 1.485 μονάδες στον S&PX και η αγορά παραμένει εκ των πραγμάτων bullish".

"Η κίνηση σε υψηλότερα επίπεδα τον Μάρτιο, η διάσπαση των 1.530 μονάδων θα κινήσει την αγορά προς τις 1.560-1.570 μονάδες, ενώ η διάσπαση των 1.485 θα σήμαινε ότι οι σημαντικές κορυφές επιβεβαιώθηκαν. Η πιο μεσοπρόθεσμη στρατηγική για την αγορά των ΗΠΑ είναι αναλλοίωτη, αφού βλέπουμε τον S&P 500 να κινείται αργά σε μια κορυφή στο πρώτο τρίμηνο και έπειτα να ακολουθεί μια σημαντική πτώση 5% έως 7% στο β΄ τρίμηνο, η οποία θα αποτελεί μόνο την αρχή μιας μεγαλύτερης διαδικασίας διανομής των τίτλων έως το καλοκαίρι".

"Σε αυτό το πλαίσιο, περιμένουμε την έναρξη ενός ακόμα ράλι στο β΄ τρίμηνο. Ο Ιούλιος - Αύγουστος θα είναι το τέλειο χρονικό διάστημα για τον σχηματισμό μιας μεγάλης κορυφής στην αγορά και το ξεκίνημα ενός σημαντικού bear market στο Q3 - Q4!

Σε βραχυπρόθεσμη βάση θα βλέπαμε τα υψηλά του Μαρτίου ως ευκαιρία για να πουλήσουμε θέσεις ή να πάρουμε πιο αμυντικές θέσεις για τη διορθωτική κίνηση του Μαΐου".


Για τον δείκτη Nasdaq Composite, το pivotal σημείο είναι οι 3.105 μονάδες. Για τον DJI, οι στόχοι είναι οι 14.250 και οι 14.540 μονάδες. Η αντίδραση από τα χαμηλά των 13.784 μονάδων είναι η βασική στήριξη και η διάσπαση αυτού του επίπεδου (δεν έχει σημασία πότε) θα είναι bearish σημάδι και θα υποδηλώσει ότι δημιουργήθηκε σημαντική κορυφή.


Οι προβλέψεις για την Ευρώπη και τον χρυσό

Για την ευρωπαϊκή αγορά μετοχών, ο MSCI Europe κινείται πλάγια από τον Ιανουάριο, με την επιλεκτικότητα στους τίτλους να έχει αυξηθεί. Οι δείκτες CAC (Γαλλία) και AEX (Ολλανδία) υποαποδίδουν έναντι των FTSE (Η.Β.), OMX (Σκανδιναβία) και SMI (Ελβετία), ενώ σε βραχυπρόθεσμη βάση ο DAX και ο Euro Stoxx κράτησαν τα καίρια επίπεδα στήριξής τους, γεγονός που καθιστά τις 2.563 μονάδες κρίσιμο επίπεδο για τον Euro Stoxx 50.

"Όσο η αγορά παραμένει πάνω από αυτό το επίπεδο περιμένουμε και άλλη άνοδο τον Μάρτιο, η οποία ωστόσο αποτελεί μέρος της διαδικασίας διανομής. Για τον DAX, η διάσπαση των 7.537 μονάδων θα δώσει bearish signal για τη μεσοπρόθεσμη πορεία, ενώ ο FTSE 100 στο Λονδίνο θα προσπαθήσει για τις 6.500 μονάδες, εξαιτίας και της υπεραπόδοσής του, ενώ η βασική στήριξη είναι οι 6.258 μονάδες".

"Τέλος, για τον χρυσό, το συμπέρασμά μας είναι πως θα χρησιμοποιήσουμε την αδυναμία για να αγοράσουμε ή να προσθέσουμε θέσεις καθώς η επόμενη μεγαλύτερη κίνηση στα μέταλλα θα πρέπει να είναι ανοδική προς τα 1.680 - 1.700 τον Απρίλιο - Μάιο".


S&P 500: 1.485 η κρίσιμη στήριξη




Euro Stoxx 50: οι 2.563 στήριξη - οι 2.755 αντίσταση



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v