Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Tι λέει η Σίγμα Δεβλέτογλου για τη Marfin

Κεφαλαιακή επάρκεια της τάξης του 27,1% απολαμβάνει η Marfin, ενώ στις προθέσεις της βρίσκεται μάλλον μια συνεργασία με όμιλο του εξωτερικού, παρά με κάποιον εγχώριο τραπεζικό ”παίκτη”, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Σίγμα ότι έγιναν γνωστά κατά τη διάρκεια παρουσίασης σε αναλυτές και επενδυτές.

Tι λέει η Σίγμα Δεβλέτογλου για τη Marfin
Τις στρατηγικές της προθέσεις ανακοίνωσε χθες η Marfin Financial Group κατά τη διάρκεια παρουσίασης σε επενδυτές και αναλυτές, σύμφωνα με τη Σίγμα ΑΧΕΠΕΥ.

Όπως επισημαίνει η χρηματιστηριακή, η Marfin, ήδη ενεργή στο χώρο του private banking μέσω της θυγατρικής της Marfin Bank, έχει ανακοινώσει την πρόθεσή της να εισέλθει στο χώρο της λιανικής τραπεζικής.

Ο πρόεδρος και βασικός μέτοχος κ. Βγενόπουλος, αν και δεν απέκλεισε αντίθετη εξέλιξη, έδωσε περισσότερες πιθανότητες στη σύναψη στρατηγικής συμφωνίας με ξένη τράπεζα που πιθανώς θα ενδιαφέρεται να εισέλθει στην Ελλάδα, παρά με κάποιον εγχώριο όμιλο.

Όπως είπε ο κ. Βγενόπουλος, η Marfin απολαμβάνει κεφαλαιακή επάρκεια της τάξης του 27,1%, ενώ τα ίδια κεφάλαια και η ταμειακή θέση του ομίλου βρίσκονται στα 240 και τα 110 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Τα κέρδη ανά μετοχή της μητρικής αναμένονται αυξημένα σε ετήσια βάση κατά 21% το 2005, έως τα 0,90 ευρώ, ενώ η διοίκηση δεσμεύτηκε ότι σε περίπτωση που δεν πραγματοποιηθούν εξαγορές έως το τέλος του 2005, όλα τα κέρδη θα διανεμηθούν με τη μορφή μερίσματος.

Όπως αναφέρει η Σίγμα, ανάλογα με τα διάφορα σενάρια, τα κέρδη ανά μετοχή αναμένονται στο 0,90-1,20 ευρώ για το τρέχον έτος, ενώ η στρατηγική ανάπτυξης θα κινηθεί σε δύο άξονες: οργανική ανάπτυξη και στρατηγικές συμφωνίες.

Η απόδοση ιδίων κεφαλαίων της Marfin βρίσκεται στο 7,6%, το οποίο ”μεταφράζεται” σε 20,3% αν προσαρμοστεί ώστε να μην περιλάβει τα υπερβάλλοντα στοιχεία που διακρατώνται σε ρευστό και τις αποδόσεις υπερβάλλοντος κεφαλαίου.

Οι στρατηγικοί επενδυτές (συμπεριλαμβανομένου του 15% που κατέχει ο κ. Βγενόπουλος) κατέχουν το 35%, ενώ οι θεσμικοί επενδυτές πρόσφατα αύξησαν το ποσοστό τους στο 17% από 13%. Το υπόλοιπο 48% βρίσκεται στην κατοχή ιδιωτών επενδυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v