Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Russell: Aναδυόμενη αγορά η Ελλάδα

Στην κατηγορία των αναδυόμενων αγορών από αναπτυσσόμενη θα τοποθετηθεί η Ελλάδα στους Russell Indexes, με αφορμή την αναθεώρηση των δεικτών που θα τεθεί σε εφαρμογή στα τέλη Ιουνίου.

Russell: Aναδυόμενη αγορά η Ελλάδα
Στην κατηγορία των αναδυόμενων αγορών από αναπτυσσόμενη θα τοποθετηθεί η Ελλάδα στους Russell Indexes, με αφορμή την αναθεώρηση των δεικτών που θα τεθεί σε εφαρμογή στα τέλη Ιουνίου.

Όπως ανακοίνωσε η Russell Investments, η Ελλάδα δεν ανταποκρίθηκε στα μακροοικονομικά κριτήρια κινδύνου που αντιστοιχούν στο καθεστώς των αναπτυσσόμενων χωρών, αλλά σε εκείνα των αναδυόμενων (emerging).

Η ανάλυση και το αποτέλεσμα για τη χώρα και η αλλαγή στο market status βασίστηκαν σε συγκεκριμένη και διαφανή μεθοδολογία για τους διεθνείς δείκτες Rusell δήλωσε ο κορυφαίος αναλυτής του οίκου Μat Lystra.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ελληνική οικονομία αποτέλεσε εστία παγκόσμιας ανησυχίας τα τελευταία έτη και απείλησε να κατακερματίσει την ευρωζώνη. Η επέμβαση της τρόικας έχει απομακρύνει τον κίνδυνο πτώχευσης ή εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη. Ωστόσο, οι επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα έχουν υψηλότερο ρίσκο, σημειώνει ο αναλυτής της Rusell.

H αναθεώρηση των Russell Indexes λαμβάνει υπόψη μια εντατική ανάλυση ποικίλων παραγόντων με στόχο οι δείκτες να αντανακλούν τις συνθήκες της αγοράς.

Oι αλλαγές στο status των χωρών δεν είναι συχνές, αλλά μπορεί να συμβούν εφόσον το κράτος δεν ανταποκρίνεται στα κριτήρια ένταξης σε έναν δείκτη. Η διαδικασία αναθεώρησης μπορεί να κρατήσει έως και τρία χρόνια.

Σύμφωνα με τη μέθοδο της Rusell οι αναδυόμενες αγορές ενέχουν υψηλότερο κίνδυνο συγκριτικά με τις αναπτυσσόμενες και είναι λιγότερο λειτουργικές σε όρους συναλλαγών (trade).

Οι πλήρεις και τελικές αλλαγές για τους Rusell Global Indexes αλλά και για τους Russell 1000®, Russell 2000®, Russell 3000®, Russell Midcap® και Russell Microcap® Indexes θα ανακοινωθούν την 1η Ιουλίου.

Σημειώνεται ότι η Rusell Investments διαχειρίζεται κεφάλαια της τάξεως των 163 δισ. δολαρίων, συνεργάζεται με 2.400 θεσμικούς επενδυτές, ενώ παρέχει συμβουλές σε funds που ελέγχουν κεφάλαια 2,4 τρισ. δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v