Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Καλής πορείας συνέχεια-στο επίκεντρο τράπεζες

Θετική παραμένει η ψυχολογία εκτιμά μερίδα αναλυτών, ενώ στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν οι τράπεζες -λόγω του νέου κύκλου διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο του Ασφαλιστικού- και οι τηλεπικοινωνίες. Οι τάσεις συσσώρευσης φέρονται να αποτελούν το πιο ”λογικό” σενάριo, εκτιμούν οι αναλυτές.

ΑΧΕ: Καλής πορείας συνέχεια-στο επίκεντρο τράπεζες
Τι εκτιμάται για σήμερα: Ιδιαίτερα θετική εκτιμά η Marfin Analysis πως είναι η ψυχολογία των επενδυτών και ως εκ τούτου προβλέπει ότι η Σοφοκλέους θα συνεχίσει την καλή πορεία της.

”Ήσυχη” εβδομάδα προβλέπει η Σίγμα Securities ελλείψει σημαντικών επιχειρηματικών εξελίξεων, ενώ η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως το ενδιαφέρον των επενδυτών διατηρείται στις τράπεζες και στις τηλεπικοινωνίες.

Εξάλλου, η Proton Securities σημειώνει πως το ενδιαφέρον των επενδυτών θα επικεντρωθεί στις εξελίξεις γύρω από το Ασφαλιστικό των τραπεζών, καθώς ξεκινάει νέος γύρος διαπραγματεύσεων αργότερα εντός της τρέχουσας εβδομάδας, ενώ η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως εκτός αυτού οι υπόλοιπες ειδήσεις είναι περιορισμένες.

Δεν προβλέπει σημαντική διαφοροποίηση στην ψυχολογία της αγοράς η Εγνατία Finance, ενώ επισημαίνει πως οι τάσεις συσσώρευσης είναι το πιο ”λογικό” σενάριο.

Κατά τη διάρκεια της εβδοµάδας που πέρασε παρατηρήσαµε την υποχώρηση των τιµών του Γενικού ∆είκτη µε σκοπό την αναζήτηση σηµείου ισορροπίας και σχηµατισµού βάσης τιµών, επισημαίνει η Omega Bank στο εβδομαδιαίο της report.

Η Omega Bank συμπληρώνει πως το ενδοσυνεδριακό υψηλό έτους που κατέγραψε στη συνεδρίαση της ∆ευτέρας εξάντλησε τη βραχυπρόθεσµη ανοδική κίνηση των τιµών στην περιοχή των 3.151,26 µονάδων, περιορίζοντας τα εβδοµαδιαία κέρδη µε την προσέγγιση των 3.051 µονάδων, σε 13 µονάδες.

Παράλληλα, η Omega Bank αναφέρει πως συνιστάται διακράτηση στους επενδυτές µε µεσοπρόθεσµη επενδυτική στρατηγική, ενώ για τους βραχυπρόθεσµους επενδυτές η διατήρηση των τιµών πάνω από το επίπεδο των 3.080 µονάδων θα θεωρηθεί ως σήµα τοποθετήσεων.

Επιπλέον αποφασιστική είσοδος πρέπει να γίνει σε ενδεχόµενη διάσπαση της πρώτης αντίστασης στο επίπεδο των 3.120 µονάδων, καθώς θα αυξήσει σηµαντικά τις πιθανότητες διάσπασης και της επόµενης αντίστασης στο επίπεδο των 3.150 µονάδων, επισημαίνει η Omega Bank, που αναφέρει επίσης πως σε περίπτωση αδυναµίας συγκράτησης των τιµών πάνω από το επίπεδο των 3.080 µονάδων, ο ∆είκτης θα κινηθεί για ακόµα µια φορά προς την περιοχή των 3.050 µονάδων όπου εντοπίζεται η επόµενη στήριξη.

Από την πλευρά της η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ επισημαίνει πως το ”στοίχημα” πλέον σε επίπεδο Γενικού Δείκτη παίζεται στην ταχύτητα επίλυσης του αφαλιστικού ζητήματος των τραπεζών, στην αναδιάρθρωση του ΟΤΕ και στην πώληση πακέτων του Δημοσίου σε εταιρίες κοινής ωφέλειας.

Οι παράγοντες αυτοί θα προσδιορίσουν την τάση και στη στάση των ξένων χαρτοφυλακίων στο άμεσο μέλλον, καθώς ήδη οι αποτιμήσεις έχουν ενσωματώσει προσδοκίες για θετική έκβαση των εν λόγω εγχειρημάτων, επισημαίνει η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.

Τι έγινε την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2005: Ανοδικά κινήθηκαν οι ελληνικές μετοχές στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τον FTSE-20 να ενισχύεται κατά 1,38% αναφέρει η Marfin Analysis.

Οι τραπεζικές μετοχές υπεραπέδωσαν συμπληρώνει η Marfin Analysis, που σημειώνει πως στον αντίποδα τις χειρότερες αποδόσεις από τον FTSE-20 εμφάνισαν οι ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και Cosmote.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v